Нейрохірурги у Львові врятували хлопця, який 13 років страждав від нападів рідкісного виду епілепсії

11058 0
Пацієнту видалили клітини мозку, які мали «збій» та провокували раптові судоми.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У Львові медики Центру нейрохірургії і неврології лікарні Святого Пантелеймона успішно прооперували 21-річного Максима з Херсонщини, який з 8 років страждав від нападів епілепсії. Нейрохірурги видалили клітини мозку, які мали «збій» та провокували раптові судоми, та при цьому зберегли усі його функції. Про це повідомили у пресслужбі Першого медичного об’єднання.

Відтоді як у хлопця почалися перші напади хвороби, він пройшов десятки обстежень, проте жодне не могло пояснити причини захворювання. Не допомагали різні комбінації протиепілептичних препаратів, і щотижня по декілька разів судомні напади заставали його вдома, на роботі, у громадських місцях.

Після 13 років обстежень медики у Львові діагностували у хлопця ідіопатичну епілепсію, що трапляється досить рідко. Це розлад мозкової діяльності, характерною ознакою якого є раптові судомні або безсудомні напади, що повторюються.

Щоб усунути багаторічну хворобу в пацієнта, лікарі видалили частину скроневої ділянки мозку, яка провокувала раптові судоми. Відтак вони провели передню скроневу лобектомію, амигдало- та гіпокампектомію.

У лікарні зазначають, що через два тижні після операції Максим ще жодного дня не втрачав свідомості, а це означає лише одне – попереду виписка і життя без протиепілептичних препаратів.

Фото Першого ТМО Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!