Незалежність можлива тільки тоді, коли люди готові за неї боротися, – Залужний

3221 0
«Незалежність – це відповідальність, що лежить на твоїх плечах».
Фото: 5.ua

Фото: 5.ua

Незалежність можлива тільки тоді, коли є люди, які готові за неї боротися. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Як можна відчути незалежність? Ті, хто за неї воюють, знають її смак. Це смак землі, що в'їдається в шкіру. Смак крові і смерті, якою пронизане повітря. Солоний смак сліз. Незалежність – це відповідальність, що лежить на твоїх плечах. Ти ведеш у бій і знаєш, що з нього повернуться не всі. І живі, і полеглі залишаються з тобою назавжди. На совісті. І в пам'яті», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Найважливіша наша зброя – наш дух. Мирослав Маринович звернувся до українців

За його словами, незалежність має голос – це голос предків і голос дітей.

«Незалежність має голос. Це голос предків. Вони гинули в боях, в ГУЛАГах, пухли від голоду і кістьми вимощували дороги імперій. Це крик матерів, які ховають своїх дітей. Голос тих, хто в мирних містах і селах просить про допомогу під уламками своїх зруйнованих осель. Голос наших дітей, які не обирали час і місце народження, але яким довелося жити в часи великої війни», – додав він.

Нагадаємо, 24 серпня, Україна святкує 31-у річницю проголошення незалежності. День Незалежності України відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Tvoemisto.tv підготувало підбірку фото зі святкувань Дня Незалежності України у Львові за останні п'ять років. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!