Нідерланди нададуть Україні сучасну зброю і самохідні гаубиці

1003 0
Нідерланди будуть підтримувати Україну всіма можливими способами.
ФОТО: ukrmilitary

ФОТО: ukrmilitary

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна надасть Україні сучасну важку зброю, панцирники і самохідні гаубиці, та закликав інші держави зробити те саме. Про це він сказав на спільному з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Звісно, Україна потребує нашої військової підтримки. Нам треба підтримувати Україну сучасним озброєнням. Я закликаю всіх своїх колег у Європі і в інших куточках світу допомагати Україні важкою зброєю. Наша країна надаватиме важку зброю, панцирники і самохідні гаубиці. Я хочу закликати наших союзників зробити те саме», — зазначив прем’єр-міністр.

Читайте також: Литва виділить Україні ще 10 мільйонів євро на відновлення

Він зауважив, що розв’язана росією війна проти України може тривати довше, ніж усі сподівалися. Однак це не означає, що світ може відступитися і пасивно спостерігати за тим, що відбуватиметься, наголосив Рютте.

«Ми маємо зосереджено і далі підтримувати Україну політично, повсякчас заявляючи про підтримку та постійно тиснучи на путінську росію, а також посилючи двосторонню і багатосторонню політичну співпрацю з Україною», — додав він. 

Він запевнив, що Нідерланди будуть підтримувати Україну всіма можливими способами. Додамо, що прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте перебуває з робочим візитом в Україні. Він відвідав зруйновані російськими загарбниками Ірпінь, Бородянку й Бучу.

Нагадаємо, Україна представила план відбудови на 750 мільярдів доларів. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!