Німеччина і Франція обмежують перетин кордонів через коронавірус

1205 0
Орієнтовно до середини лютого там діятимуть суворіші обмеження.
Фото: Artem Kniaz for unsplash

Фото: Artem Kniaz for unsplash

Франція і Німеччина обмежують перетин кордон протягом найближчих днів. До такого рішення там вдалися через погіршення ситуації з коронавірусом.

Як повідомив 29 січня прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс, уряд забороняє в’їзд з-за меж Європейського Союзу, а також виїзд туди зі своєї країни. Заборона починає діяти від сьогодні, 31 січня, і не поширюватиметься лише на працівників, які живуть на прикордонних територіях. До Франції можна буде в’їхати з території ЄС, однак лише з негативним тестом на Covid-19.

Читайте також: Україна знову серед лідерів Європи і світу за швидкістю поширення коронавірусу

Німеччина відучора, 30 січня, і до 17 лютого забороняє в’їзд із п’яти країн через поширення в них нових штамів коронавірусу. Про це повідомляє DW. Йдеться про Велику Британію, Португалію, Ірландію, Бразилію та Південно-Африканську Республіку.

Заборона не стосуватиметься німців, які повертаються з цих країн, та іноземців із посвідкою на проживання в Німеччині.

Із 31 січня заборона на в'їзд пошириться ще на дві африканські країни – Лесото та Есватіні. Суворі обмеження на в'їзд у Німеччині діють уже приблизно щодо 40 країн, передусім тих, де поширені нові штами коронавірусу: для в'їзду з них на кордоні треба показати негативний тест на коронавірус.

Читайте також: Низка європейських країн послаблює карантин

Нагадаємо, що в Чехії теж відучора, 30 січня, до 15 лютого закривають кордони взагалі для всіх іноземців. Детальніше – за посиланням.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!