Норвегія відкладає повне послаблення карантину через штам «Дельта»

1259 0
Існує ризик, що штам «Дельта» викличе четверту хвилю інфекції у нещепленої частини населення.
Фото: Новини Вінниці

Фото: Новини Вінниці

Норвезький уряд відклав завершальний етап своєї чотириступеневої стратегії пом'якшення обмежень щодо коронавірусу та повернення до звичного життя. Про це повідомляє видання The Local.

Читайте також: Португальська Мадейра відкриє кордони для щеплених будь-якими вакцинами туристів

За словами прем’єр-міністерки Ерни Солберг, існує ризик того, що штам «Дельта» викличе четверту хвилю інфекції у нещепленої частини населення, серед тих, хто отримав лише одну дозу або знаходиться в уразливих групах.

«Норвезька дирекція охорони здоров’я та Національний інститут громадського здоров’я (NIPH) рекомендують не переходити до четвертого кроку зараз. Наступний крок може бути здійснений не раніше кінця липня або початку серпня», – зазначила прем’єр-міністр Ерна Солберг.

Рішення відкласти відновлення відбулося після того, як прем’єр-міністр та її міністр охорони здоров’я Бент Хойе попереджали минулого тижня, що занепокоєння щодо варіанту Delta Covid-19, який вперше був виявлений в Індії, може призвести до перерв у плані відновлення звичного життя.

Читайте також: Вакциновані українці зможуть подорожувати до Єгипту без ПЛР-тесту

«Ми вирішили зачекати і подивитися, як варіант «Дельта» впливає на ситуацію із зараженням», – додала Ерна Солберг.

Четвертий крок мав стати останнім кроком урядової стратегії скасування заходів щодо коронавірусу та відновлення суспільства.

Нагадаємо, ЄС розширив «білий список» країн, які тепер можуть відвідувати Європу з початку липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!