Київ

Нова дамба та захисна стіна від наступу. Як у соцмережах жартують з нового ЖК на лівому березі

3445 0
Раніше забудова Лівобережжя була розташована далі та сприймалася фоновою за озелененням, зауважують архітектори.
Фото: instagram.com/verba.22

Фото: instagram.com/verba.22

27 квітня у соцмережах з'явилося фото нового житлового комплексу на першій лінії Дніпра. Люди масово почали обговорювати суцільну забудову, яка вже почала перетворюватися у столичний мем.
 
Це житловий комплекс Great, зараз він ще перебуває у процесі будівництва. Він з’явився внаслідок реалізації детального плану забудови території промзони на Позняках.
 
Ось так ця територія виглядала раніше:
 
А такий вигляд має сьогодні:
 
 
«На випадок повторного наступу з Білорусі на березі Дніпра побудували Стіну», – жартує Андрій Фріл.
 
 
 
 
Дехто з киян припускає, що це стіна-оберіг для жителів лівого берега:
 

Водночас багато містян відверто обурені суцільно жахливою забудовою, вказуючи на «несмак» та можливу «депресію у майбутніх жителів» будинків.
 

Також у соцмережах називають ЖК «стіною Кличка». Прокоментував новобуд і столичний активіст Дмитро Перов, який просить мера припинити «це»:

 

Додамо, згідно з планом, тут передбачено будівництво 13 тисяч квартир, із яких п’ять тисяч припадає на тринадцять 26-поверхівок ЖК Great. Від води будинки відділяє лише Дніпровська набережна. Наразі звели вже сім будинків, із яких чотири ввели в експлуатацію. Відомо, що будівництво не припинялося й від початку російського вторгнення і зараз активно триває.
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!