Цього року у Львові хочуть продовжити вулицю Суботівську, щоб з'єднати Рясне і Левандівку

14012 0
Вартість нової дороги приблизно 300 мільйонів гривень а разом із тунелем роботи вартуватимуть майже 800 млн.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Цього року у Львові планують продовжити вулицю Суботівську. Проєкт нової дороги розробив ЛКП «Інститут просторового розвитку», спільно із компанією «Містопроєкт». Уже завершується його державна експертиза. Вулиця з’єднає Левандівку і Рясне, а у перспективі стане частиною широкої магістралі. Будувати її планують уже цього року.

Читайте також: У Львові знову заговорили про вулицю, яку «будують» уже 11 років

«Зараз цю дорогу зроблять двохсмуговою із рухом у дві сторони. А коли реалізується друга стадія проєкту, то ці дві смуги використувуватимуть для руху в одну сторону. Дорога має бути чотирисмуговою», – розповів у коментарі Тvoemisto.tv керівник ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олег Шмід.

Він також розповідає, що вулиця Суботівська має стати відгалуженням від Ряшівської, розмови про будівництво якої у місті тривають уже більше десяти років. 

«У майбутньому вона має стати продовженням Ряшівської. Автомобілі транзитом будуть їхати по Ряшівській і далі через Рясне у північну частину міста. Оскільки Ряшівської зараз нема, то ми продовжуємо вулицю Суботівську, аби весь транзитний рух йшов по Левандівці. У майбутньому він йтиме по Ряшівській», – додає він. 

Суботівська ж тоді слугуватиме з’їздом з цієї дороги на Левандівку.

Читайте також: Понад мільярд гривень на дороги. Скільки вулиць відреконструювали у Львові в 2020 році

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк повідомляла, що продовження вулиці Суботівської планують на літо цього року.

Загальна вартість будівництва становитиме майже 800 млн гривень. Йдеться про орієнтовно 300 млн грн на саму дорогу. Левову частку коштів ж спрямують на будівництво тунелю під залізничними коліями станції «Клепарів», де пролягатиме вулиця. Орієнтовна вартість тунелю – 492 мільйони гривень. Тунель проєктують фахівці із Києва.

Читайте також: Ділянку вулиці Степана Бандери можуть відкрити для проїзду уже за місяць

Нагадаємо, що нову вулицю, яка сполучатиме вулиці Суботівську та Шевченка, планують збудувати до 2024 року, оскільки вона входить у Стратегію розвитку Рясного. Нова вулиця має розвантажити вулицю Шевченка та дати можливість сполучити мікрорайон Рясне, Рясне-2 з центром Львова за допомогою громадського електротранспорту.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!