Нове меню для дошкільнят та напад на бригаду лікарів «швидкої». Головне за добу

1452 0
Коротко розповідаємо про важливі події доби, що минула.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У 24 закладах охорони здоров’я на території Львівщини, які можуть надавати допомогу хворим на Covid-19, перевірять стан кисневого обладнання та протипожежної безпеки. Перевірку зініціювали після трагедії, що сталась на Прикарпатті, коли у Косівській центральній районній лікарні стався вибух у реанімаційному відділенні і де загинули чотири людини.

Читайте також: Більше сотні звернень у лікарні та 160 викликів у поліцію. Як минула новорічна ніч у Львові

У перший день нового 2022 року на популярному єгипетському курорті Хургада, що розташований на Червоному морі, випав сніг і град. Справжня зима також прийшла до Саудівської Аравії. Снігопад в Хургаді супроводжувався проливним дощем, що тривав кілька годин. А град був завбільшки з голубине яйце. Талий сніг та велика кількість води на вулицях міста ускладнили рух.

У новорічну ніч, близько першої години, на бригаду лікарів «швидкої» у Стебнику, що на Львівщині, здійснили напад. На базу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф увірвався п’яний чоловік, який погрожуючи ножем змусив лікарів надати допомогу його 11-річній дитині.

У новорічну ніч до Львівської лікарні швидкої медичної допомоги та 8-му міську лікарню звернулося більше сотні людей з різними вуличними травмами – струс мозку, переломи верхніх та нижніх кінцівок, передпліччя, пошкодження зв'язок гомілковоступного та колінного суглобу, а також множинні забої різних ділянок тіла. На «швидку» надійшло близько 300 звернень, а до поліції 164 виклики.

Читайте також: Плов з родзинками та овочеві мафіни. Як цьогоріч зміниться меню у львівських садках

У Львові з 1 січня 2022 року зміниться меню у дитячих садках. В основу ляжуть страви відомого шеф-кухаря, кулінарного експерта Євгена Клопотенка. Малюкам обмежать споживання карптоплі-пюре та макарон, даватимуть більше фруктів та готуватимуть більш енергетично цінні каші та інші смачні страви.

На Львівщині, станом на кінець 2021 року, двома дозами від коронавірусної інфекції провакцинували трохи більше 45% дорослого населення. Одну дозу мають майже 48%. У Львові кількість провакцинованих дещо вища – двома дозами у провакцинували 60,1%, а одну дозу вже мають 66% львів’ян. Проте і цього недостатньо для колективного імунітету. Він повинен бути на рівні щонайменше 70%.

У перший день нового року, 1 січня, через ймовірне отруєння чадним газом, до медичних закладів Львова потрапило п’ятеро людей, одна з яких – дитина.

1 січня 2022 року в Україні почали діяти зміни до закону про електронні комунікації, які передбачають обов’язкову реєстрацію сім-карти з прив’язкою до паспортних даних. Для того, щоб абоненти, які користуються послугами певного оператора, змогли себе ідентифікувати, законом встановлено перехідний період, що триватиме до 1 січня 2025 року.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!