Київ

Нові розв'язки під час війни. Київ оголосив тендери на 5 млрд грн для будівництва шляхопроводів, активісти проти

1757 0
Стало відомо, скільки місто готове викласти за нові шляхопроводи.
Проєкт дворівневої розв’язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної. Фото: КМДА

Проєкт дворівневої розв’язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної. Фото: КМДА

У КМДА оголосили тендери для зведення двох нових розв‘язок: для «реконструкції» розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної, а також Дегтярівської – Довженка. На першу місто готове витратити 3 млрд 139 млн – 1 млрд 824 млн та 1 млрд 315 млн; другу – 2 млрд 156 млн – 1 млрд 221 млн та 935 млн гривень. Відповідна інформація відображена в тендерах на Prozorro. Збір пропозицій місто закінчує 4-го та 5-го травня.
 
На це звернув увагу співзасновник об’єднання «Пасажири Києва» Олександр Гречко. Він зазначив, що КМДА доцільніше було би не будувати нові розв'язки до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу. Виділені кошти на нові розв'язки він назвав марнотратством та просить підписувати петицію, аби це зупинити.
 
Нагадуємо, на сайті Київради триває збір голосів під петицією про заборону будівництва нових розв'язок у Києві до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу. Наразі вона зібрала трохи більше 2,4 тисячі підписів з 6000 необхідних. До кінця голосування залишається 13 днів.
 

Окрім цього, автор петиції про заборону будівництва нових розв'язок каже, що витрачені декілька мільярдів гривень (будівництво такої на Оболоні орієнтовно складе близько 2 млрд гривень) на розв'язку не зменшить заториа навпаки, збільшить їх, зазначаючи, що місто має розвивати громадський транспорт, а не будувати нові розв'язки.

Проєкт Шулявського шляхопроводу за кілька років зріс в ціні в тричі: кошторисна вартість збільшилася з початкових 600 млн грн до 2 млрд грн.

Як ми писали раніше, містобудівник, директор компанії «Про Мобільність» та ексрадник заступника голови КМДА з питань розвитку транспортної інфраструктури Дмитро Беспалов розрахував, що Шулявська розв'язка зекономить автомобілісту лише 40 секунд і це не співмірно з вартістю будівництва – понад 2 мільярди гривень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!