Нові забудови у Львові та НУШ для п’ятикласників. Головне за добу

1392 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сенсорний парк для собак. У Львові, в рамках Х ювілейної майстерні міста, почали облаштовувати сенсорний парк для вигулу собак. Кажуть, це перший такий парк не лише у Львові, а й в Україні. У парку висадили чимало дерев, які «лікуватимуть» чотирилапих.

Читайте також: Не лише слухати, а й читати. Добірка книжок про Моцарта

НУШ у 5-тикласників. З 1 вересня навчання 5-х класів за методикою Нової української школи розпочнуть у восьми пілотних школах Львівської області. Зокрема, у Львові та області за методикою НУШ навчатимуться п’ятикласники львівської школи «Надія», №66, №99, Дрогогобицького ліцею №2, школи «Радості» у Золочеві, школи №3 у Бродах, Сокальського ліцею та приватного закладу КМДШ у Львові.

Перемога на Паралімпійських іграх. Львів’янка Наталія Морквич здобула сріблу медаль з фехтування на візках на Паралімпіаді-2020 у Токіо. Загалом у четвертий день змагань збірна України виборола 5 золотих, 4 срібні і 3 бронзові медалі.

Нові забудови. Поблизу Шевченківського гаю, на вул. Мучній, 32, планують звести спортивно-оздоровчий комплекс з готелем. А на вул. Стрийській, 195, що неподалік від іподрому, з’явиться багатоквартирний житловий будинок. Питання про видачу містобудівних умов та обмежень на їх будівництво погодив виконавчий комітет Львівської міськради.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До одного з найромантичніших місць – Тунелю кохання

Книги про батька та сина Моцартів. Тvoemisto.tv склало добірку книг про Вольфганга Амадея Моцарта та його сина Франца Ксавера Моцарта. Серед них «Моцарт 2.0» Доржа Бату, «Моцарт із Лемберга» Богдана Коломійчука, «Перше слідство імператриці» Наталки Сняданко та ще кілька, які будуть цікаві дітям.

Цього тижня Тvoemisto.tv пропонує відвідати Тунель кохання поблизу містечка Клевань, що на Рівненщині. Це один з найромантичніших куточків чи не всієї України.  Його називають природним феноменом. Це арка правильної форми, яку утворило гілля дерев, що ростуть обабіч залізничної колії. Тунель простягається на більше ніж 5 кілометрів.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!