Апарт-готель, офіси й ЖК. Що дозволила збудувати міськрада з початку року у двох районах Львова

2048 0
Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які вже погодили у місті.
ФОТО: ABCTV.KZ

ФОТО: ABCTV.KZ

З початку 2023 року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для нових офісних приміщень та житлових комплексів у різних частинах Львова, зокрема, у Залізничному та Шевченківському. Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які там вже погодили.

Шевченківський район

17 січня виконком погодив будівництво двоповерхового офісного центру на вул. Донецькій, 26. Йдеться про будівлю площею 78,9 кв. метрів, яку ще у 2021 році продали на аукціоні. Містобудівні умови надали Віталію Молінському, який купив занедбану будівлю на аукціоні за 600 тис. грн. За словами архітектора і співавтора проєкту Миколи Шеремети, біля офісних приміщень планують також облаштувати благоустрій. 

Читайте також: Може стати новим центром Львова. Як розвивається Підзамче

20 січня місто погодило містобудівні умови та обмеження на будівництво офісної будівлі з підземним паркінгом на вулиці Городницькій, 43. Йдеться про земельну ділянку, що призначена для продажу у власність на земельних торгах у формі електронного аукціону. 

Будівництво апарт-готелю з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вулиці Любінській, 144, виконавчий комітет погодив 26 січня. Забудовник також має облаштувати громадський простір з фасадного боку будівлі з боку вулиць Виговського та Любінської. Сама будівля буде мати кілька рівнів, а найвища сягатиме 12 поверхів. Містобудівні умови та обмеження отримав депутат Львівської міської ради Петро Адамик, його дружина Яна Адамик та колишній депутат Петро Соболь. 

Залізничний район

3 лютого на засіданні виконавчого комітету погодили затвердження містобудівних умов на вулиці Вернигори, 17-19. Забудовник планує знести наявні будівлі та збудувати 6-поверховий будинок із загальною кількістю квартир – 25, а також з підземним паркінгом на 28 місць. 

Читайте також: Як забудовують Львів та чим зможуть пишатись наші онуки

10 лютого місто погодило будівництво багатоповерхівки з вбудованими офісами та підземним паркінгом на вул. Мундяк, 5. Загальна кількість квартир становитиме 68. Підземний паркінг має бути на 56 паркомісць. Наразі там розташовані гаражі, двоповерховий житловий будинок, а також господарські будівлі. Їх ппанують знести. 

Забудовник обіцяє також облаштувати громадський простір із дитячим майданчиком.

13 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта на нове будівництво торгово-виставкового комплексу з адміністративними, складськими приміщеннями та вбудованими гаражами зі знесенням наявної будівлі на вул. Брюховицькій, 35. 

«Йдеться про будівлю складського, адміністративного призначення без жодних житлових одиниць», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконкому.

Нагадаємо, що нещодавно Tvoemisto.tv організувало дискусію «Сучасна забудова Львова і майбутня історична пам’ять. Як Львову не втратити своє обличчя» за участі президента Асоціації архітектури Франції, головного архітектора Львова, забудовників і депутатів міськради. Переглянути дискусію можна за посиланням. Детальніше про те, як війна та зміни в країні впливають на ринок нерухомості, можна дізнатися у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!