Новий масштабний наступ росії може розпочатися протягом 10 днів, – аналітики

1849 0
Україна готова до можливого наступу росії у лютому.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Новий масштабний наступ росії в Україні може розпочатися протягом десяти найближчих днів – до річниці вторгнення і до того, як прибудуть західні танки. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на радника ЗСУ. 

За його словами, «Київ отримав дуже надійну інформацію про наміри росії». Аналітики вважають, що найімовірнішим напрямом нової російської атаки буде район Кремінної та Лимана. За словами місцевих чиновників та західних аналітиків, росія збирає там війська вже кілька тижнів.

Читайте також: Резніков розповів, яким буде новий наступ росіян

Україна вже готова до можливого наступу росії у лютому, до річниці повномасштабного вторгнення. Крім того, росіяни нарощують війська на півдні Донецької області, перекидаючи додаткові сили в населені пункти навколо окупованого Маріуполя. За словами військового радника, на чолі нової російської атаки будуть «елітні підрозділи»..

«Це справжні механізовані бригади, навіть якщо вони менш боєздатні, ніж були на початку війни. Вони посилили частини ВДВ та морської піхоти»,  – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков вважає, що під час очікуваного нового наступу у лютому росіяни не намагатимуться одночасно захопити всю Україну, як це було на початку повномасштабного вторгнення, а вестимуть концентровані бої на конкретних напрямках.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!