На правах реклами

Три львівські новобудови пройшли перевірку Асоціації забудовників

4979 0
Прийняття в члени Асоціації неможливе без попередньої перевірки об’єктів будівництва, які в результаті повинні відповідати позитивному досвіду будівництва, мати дозвільні документи та гарантувати захист інтересів клієнтів.

Девелоперська компанія LevDevelopment стала учасником Асоціації Західноукраїнських забудовників (АЗУЗ). Варто зауважити, що прийняття в члени Асоціації неможливе без попередньої перевірки об’єктів будівництва, які повинні відповідати трьом основним критеріям:

-    Наявність позитивного досвіду у галузі будівництва – компанія має успішно реалізовані проекти;

-    Наявність передбачених чинним законодавством дозвільних документів на усіх етапах будівельного процесу (від оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку до здачі об’єкта в експлуатацію);

-    Забезпечення максимальних гарантій захисту інтересів інвесторів  (прозорі механізми будівництва, залучення та використання коштів, що відповідають нормам законодавства про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю – створення фондів фінансування будівництва, залучення компаній із управління активами та ін).

Зараз Lev Development будує три об’єкти, два з яких у Львові – будинок клубного типу Geneva та ЖК Obriy на Малоголосківській. І один – в Івано-Франківській області – апартаменти біля ТК Буковель.

«Станом на сьогодні немає жодних зауваг стосовно їх об’єктів. Діяльність перебуває чітко в межах вимог законодавства та принципів Асоціації. Не надходило до нас також звернень чи скарг на діяльність компанії з боку мешканців, що також позитивно характеризує їх діяльність. Відтак, оскільки жодних перепон для членства в Асоціації не існує, то Lev Development став учасником нашої Асоціації.

Взагалі це дуже позитивний сигнал, що компанії демонструють і втілюють розуміння правил, які необхідно виконувати і для захисту клієнтів і для повноцінного розвитку ринку нерухомості. Адже наша мета - щоб будівельний бізнес був безпечним і відповідальним. Зараз, до речі, ще кілька компаній подали заявки на приєднання до Асоціації, які перебувають поки що на стадії розгляду», – говорить Юрій Мартинюк, виконавчий директор АЗУЗ.   

«Для нас членство в Асоціації є важливим в першу чергу через можливість створювати цивілізований ринок будівництва в країні та регіоні, – говорить керівник LevDevelopment Олександр Островський. – Девелоперський ринок Львова він має свій короткий шлях розвитку. Але ж ми розуміємо, що рухаємося в європейський простір і до загальноприйнятих правил щодо якості, комфорту, відповідності нормам українського та європейського законодавства. Відповідно цей ринок створюється учасниками ринку.

І це може стати тим випадком, коли ідеї покращення ситуації на ринку нерухомості можуть мати якісне колективне обговорення і вироблення пропозицій. В такому випадку ми розумієм, що будуть виходити якісні і корисні речі, які будуть почуті  на рівні Кабінету Міністрів, профільних комітетів парламенту. Все це допоможе формувати якісний ринок. Також асоціація має можливість захищати як клієнтів-покупців – їх права та інтереси, так і добросовісних забудовників і девелоперів. А це важливо – бо починають працювати правила, яких мають всі дотримуватися».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!