Зміни до бюджету та створення заказника «Протасів Яр». Головні події дня у Києві

874 0
Дайджест новин за 14 травня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Зміни до бюджету столиці

Київська міська рада внесла зміни до бюджету столиці та схвалила рішення, що дозволить перерозподілити видатки загального і спеціального фондів та збільшити видатки на пріоритетні для міста напрями.

Мова, зокрема, про кошти на утримання та розвиток громадського транспорту, утримання доріг. Також додаткові кошти спрямують на відновлення об’єктів столиці, пошкоджених внаслідок агресії росії та на ремонт укриттів. Збільшили депутати і розмір резервного фонду та передбачили кошти на зміцнення обороноздатності міста. 

Створення ландшафтного заказника «Протасів Яр»

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про створення ландшафтного заказника «Протасів Яр». Над проектом цього рішення вона працювали разом з активістом Романом Ратушним, який боровся за збереження Протасового Яру зеленою зоною столиці та героїчно загинув, захищаючи Україну. 

Створення військового кладовища

Депутати Київської міської ради схвалили рішення про створення військового кладовища і місць почесних поховань захисників України. Воно буде розташоване в символічному місці – поряд з урочищем Бабин Яр. 

Обмеження руху на Дегтярівському шляхопроводі 

На Дегтярівському шляхопроводі і під ним частково обмежено рух транспорту до 31 серпня. Працівники КП «Київавтошляхміст» розпочали там протиаварійні та зміцнювальні роботи. 

Відкриття мосту в Демидові 

У четвер, 14 червня, відновили проїзд через міст у Демидові на Київщині, напередодні пошкоджений через детонацію вибухового пристрою через удар блискавки під час негоди. 

Допомога переселенцям

У різних районах Києва працюють Центри комплексного консультування для внутрішньо переміщених осіб. Туди можна прийти і отримати консультації з усіх питань, що турбують вимушених переселенців. Про адреси центрів та графіки роботи читайте на сайті tvoemisto.tv за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!