Обмеження у Церквах зменшать та «чорні хмари» над Аваковим. Головне за ніч і минулу добу

10714 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Leopolis

Фото: Leopolis

Covid-19 не буде спадати? Львівщина протягом минулих двох тижнів перебуває на плато захворюваності на коронавірус. Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис каже, що важко спрогнозувати, коли захворюваність піде на спад.

«Скільки людей ходять без масок, скільки людей ігнорують карантин і не дотримуються соціальної дистанції? Коли ідеш центральними вулицями, то проходиш в натовпі. Якщо люди будуть далі ігнорувати карантин, то захворюваність не буде спадати», – каже він.

Читайте також: Інфікованим працівникам лікарень на Львівщині виплатять разову допомогу. Хто отримає

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу Covid-19 виявили у 34 особи. Разом 1 734. Вилікувалося – 438 осіб, померло – 60 (плюс двоє осіб).

У ФК «Карпатах» виявили коронавірус у 25-ти осіб – серед них як футболісти, так і тренери та обслуговуючий персонал. Загалом зробили 65 тестувань.

В Україні за добу виявлено 328 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 24 340 пацієнтів. Одужало – 10 078 (388 за добу), померло від Covid-19 – 727 осіб (плюс 9). Кількість тих, хто вилікувався перевищує число нових хворих на коронавірус.

Перелік антилідерів знову не змінний: Чернівецька область (3 410 – плюс 33 за добу), місто Київ (3 071 – плюс 28), Рівненська (1 823 – плюс 53) та Львівська (1 734 – детальніші показники вище) області.

Адаптативний карантин. Карантин в Україні через поширення коронавірусної інфекції планують продовжити й після 22 червня. «Зараз він (карантин. – ред.) триватиме до 22 червня, це 100%. Після цього дивитимемося, як пом’якшення з 10 і 15 червня впливатиме на ситуацію», – сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, карантин і надалі буде адаптивний, але його адаптивність, можливо, існуватиме не на обласному рівні, а в межах конкретного населеного пункту.

До речі, у Міністерстві охорони здоров’я України зафіксували перший випадок Covid-19.

Читайте також: Як можуть забудувати територію приміського вокзалу у Львові. Візуалізація

Шмигаль і Церкви. Прем’єр Шмигаль нарешті зустрівся з главами церков та релігійних організацій – членів Всеукраїнської Ради церков і Релігійних організацій, на яких обговорили карантинні обмеження. 

Шмигаль погодився з думкою щодо можливості перегляду в бік зменшення вимоги про кількість присутніх під час релігійних заходів. Також він нагадав, що наразі триває період адаптивного карантину, а з 22 травня в регіонах, де відбулося його послаблення, стало можливим проведення релігійних обрядів за умов дотримання усіх запобіжних заходів.

Козицький і ОТГ. Депутат Львівської облради, голова фракції «Свобода» Панькевич під час позачергової сесії ЛОР учора, 2 червня, запропонував висловити недовіру голові ЛОДА Максиму Козицькому через протести мешканців з приводу затвердженого урядом перспективного плану територій (ОТГ).

Правда за внесення цього питання у порядок денний проголосували лише 10 депутатів.

«Чорні хмари» над Аваковим. Під проєктом постанови за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова підписалися близько 50 нардепів від фракцій «Голос» та «Слуга народу». «Європейська солідарність» та «Батьківщина» ще думають.

Читайте також: Серед нас був геній або Чому музику Мирослава Скорика люблять усі

А «Слуга народу» Шевченко у Раді заявив, що більшість нардепів від цієї фракції незадоволені роботою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. «Я вважаю, що цей безлад треба припиняти, набратися сили, перестати боятися і зробити правильне рішення – відправити Авакова у відставку», ­– сказав він.

Фігурант справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко (Riffmaster) заявив, що у «справу Шеремета» президента Зеленського втягнув міністр Аваков.

«Він (Зеленський – ред.) фактично відхрещується від своєї відповідальності і каже, що його затягнув на брифінг Аваков (12 грудня 2019 року – ред.). Усю відповідальність Зеленський переклав на нього», – сказав Антоненко.

Він додав, що ця справа зараз – кістка у горлі Авакова. «На кону його посада, тому його дії і накази підлеглим можуть бути непередбачувані».

Донбас – МВФ. Голова Офісу президента Єрмак та міністр закордонних справ України Кулеба мають намір відвідати Францію. «Я думаю, що ми незабаром здійснимо такий самий візит із міністром до Парижа, й уже рухатимемося разом із нашими партнерами цим шляхом (мирного врегулювання ситуації на Донбасі – ред)», – заявив Єрмак.

Учора Андрій Єрмак та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснили візит до Берліна.

Читайте також: У Львівському ботанічному саду зацвіли іриси. Фото

5 червня МВФ має схвалити нову кредитну програму для України на 5 млрд доларів. Більшість маяків, за виконанням яких будуть спостерігати кредитори, уряд має виконати уже у 2020.

Світ – Іспанія – Литва – РФ. У світі 3 006 831 людей одужали після зараження COVID-19, ще понад 381 тисяч померли. 2 червня в світі діагностували 110 879 заражень COVID-19.

Надзвичайний стан в Іспанії пов’язаний з коронавірусом має завершитися 21 червня.

Міністр охорони здоров’я Литви сказав, що в середині червня карантин в його країні може закінчитися.

Президент РФ Путін затвердив указ, в якому прописано умови, за яких застосовує ядерну зброю.

Ще нині на вулиці холодно і мокро, а від завтра очікується значне потепління. Гріємося та бережемо себе. Гарного Вам дня!

А Tvoemisto.tv підготувало інструкцію, як оплатити онлайн електроенергію, газ та світло. 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!