«Наш обов'язок – бути з вами, поки боротьба не завершиться», – спікерка Палати представників США у Києві

1125 0
Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі прибула з неанонсованим візитом у Київ. Володимир Зеленський подякував їх за цей "потужний сигнал підтримки".
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі, яка прибула до України з візитом у неділю, 1 травня, передає Офіс президента.

Читайте також: Що таке ленд-ліз і як він допоможе Україні

Президент подякував їй за підтримку України. «Я вдячний вам за цей сигнал потужної підтримки з боку Сполучених Штатів Америки, народу, Конгресу – двопалатної та двопартійної підтримки. Цей сигнал високо ціную я як Президент, наша команда й народ України. Це свідчить про те, що США сьогодні є лідером потужної підтримки України в часи війни проти агресії Російської Федерації», – сказав президент Володимир Зеленський.

Він наголосив на важливості звернення президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена до Конгресу щодо надання Україні фінансової допомоги в розмірі 33 млрд дол. США.

Читайте також: Байден просить Конгрес виділити додаткових 33 мільярди доларів на допомогу Україні

«Дуже важливі сигнали, які сьогодні дають США і Президент Байден. Це й нещодавні потужні кроки щодо оборонної та фінансової підтримки для України, а також рішення щодо ленд-лізу – ми вдячні за це», – заявив Володимир Зеленський.

Водночас, як повідомляє DW з посиланням на агенцію AP, у совїй заяві Пелосі наголосила, що делегація поїхала до Києва, щоб надіслати безсумнівний і переконливий сигнал усьому світу. «Америка твердо стоїть разом у Україною», –наголосила дипломатка у своїй заяві.

Під час зустрічі з Зеленським вона зауважила, що нинішній візит відбувається для того, «щоб подякувати українцям за боротьбу за свободу».

«Ми перебуваємо на межі свободи і ваша боротьба – це боротьба за усіх. Наше зобов'язання – бути тут для вас, допоки боротьба не завершиться», – зауважила Пелосі, цитує AP.

Нагадаємо, що Палата представників США на засіданні 28 квітня проголосувала за законопроєкт про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Документ підтримали 417 членів Палати, проти виступили десятеро. Тепер упродовж 60 днів законопроєкт має підписати президент США Джо Байден. Тvoemisto.tv пояснює, що таке ленд-ліз і як він допоможе Україні.

Фото: Офіс президента

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!