У Маріуполі та Харкові окупанти влучили у будівлі іноземних дипломатів

856 0
МЗС засуджує обстріли збройними силами РФ приміщень іноземних дипустанов в Україні.
Фото: УП

Фото: УП

У результаті ракетно-бомбових ударів російської армії в Маріуполі пошкодили будівлю, в якій розташовувалися генеральне консульство Греції та офіс Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також зруйнували приміщення почесних консульств Словенії, Азербайджану та Албанії в Харкові. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

МЗС рішуче засуджує обстріли збройними силами Російської Федерації приміщень іноземних дипломатичних установ в Україні та закликає міжнародну спільноту відреагувати на це.

Читайте також: Україна готова говорити та шукати компроміси, але не капітулювати, – Зеленський

«Збройна атака Росії на приміщення дипломатичних місії є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини. Закликаємо міжнародну спільноту засудити Росію за варварські обстріли цивільних об‘єктів в Україні, в результаті яких гинуть та отримують поранення цивільні люди, зокрема діти», – йдеться у заяві МЗС.

Українська сторона долучить факти руйнування приміщень іноземних дипломатичних установ на території України до позовів проти РФ в міжнародних судових інстанціях, аби притягнути Росію до максимальної відповідальності за її злочини.

Нагадаємо, що через вторгнення Росії до України низка дипломатичних установ покинула міста в центрі та на Сході країни і перебралася до Львова.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!