Очільник МЗС України пояснив, чому необхідно накласти санкції на Росію, не чекаючи на вторгнення

1547 0
Частина системних дій Росії, спрямованих на її агресію проти України, які вже відбулися – лишаються непокараними.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна веде переговори про запровадження превентивних санкцій проти Росії. Про це він заявив у виступі на «українському ланчі», організованому Yalta European Strategy та Фондом Пінчука на полях Мюнхенської безпекової конференції, – передає «Європейська правда».

Дмитро Кулеба пояснив, що частина системних дій Росії, спрямованих на її агресію проти України, які вже відбулися – лишаються непокараними.  

Читайте також: Мінські угоди припинити не можна вийти. Де поставити кому

«Ми вважаємо, що є підстави запровадити санкції вже зараз. Зокрема, ми всі бачили роздачу паспортів (на окупованих територіях Сходу України, – ред.). Зараз саме це використовується як претекст для «захисту своїх громадян» російською армією. А Росія так і не була серйозно покарана за цю політику паспортизації», – пояснив Кулеба.

Також очільник МЗС України розповів, що зараз вже тривають обговорення санкційних пакетів, і переговори про це мали місце у Мюнхені, але він неразі не може розкривати деталі.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 19 лютого провів виступ на Мюнхенській конференції з безпеки під час дискусії щодо ситуації в Україні та європейської кризи, де він, зокрема, закликав країни Заходу створити Фонд стійкості та відновлення України та програму ленд-лізу, надати українській армії нове озброєння, техніку й обладнання, а також виробити ефективний пакет санкцій для стримування російської агресії. Детальніше про те, про що йшлося у промові президента, читайте тут.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!