Продовжити очистку озер у Львові планують на початку літа

1084 0
Роботи з очистки озер, які планували виконати у 2022 році, завершили.
Фото: Олександра Сладкова у Facebook

Фото: Олександра Сладкова у Facebook

Станом на сьогодні роботи з очистки озер, які планували провести у 2022 році, вже завершили. Йдеться про два озера в парку «Піскові озера», водойми в Горіховому гаю, парку Архангела Михаїла, два озера «Зелене око» та одне на вул. Бучми. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології ЛМР Олександра Сладкова.

«На цих озерах провели вже розчистку дна від намулу та планування берегів. Так звані «брудні роботи» завершили минулого року», – зазначила вона.

Читайте також: Як виглядають озера у Снопківському парку після очищення. Фото, відео

У 2023 році на цих озерах планують продовжити виконання робіт з очистки. Зокрема, вивезти намул та провести косметичні роботи.

«Цього року буде вивезення намулу та косметичні роботи. Це запланували на травень-червень, тому що земля має добре просохнути, щоб машини, які заїжджатимуть в парк, мінімально пошкодили доріжки і газони. Ми подивимось, чи залишаться ще кошти на очистку інших озер. Але в будь-якому випадку є дуже багато намулу і ми його будемо вивозити в той момент, коли це буде можливо», – пояснила керівниця управління екології. 

Читайте також: Зловили понад 200 кг риби і двох черепах. Фоторепортаж з очистки Піскових озер

Нагадаємо, що очистку озер планували провести до кінця 2022 року. В управлінні екології зазначали, що планують замінити аератори, зариблення, бактерії, правильний рельєф дна і берегів та правильні рослини. Наповнення озер повинне було відбуватися зокрема й водопровідною водою з гіпохлоридом натрію (не хлором), а також ґрунтовими водами і сезонними опадами. 

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!