Одна з областей України хоче відновити міжнародні авіарейси. Як це можливо

2683 0
На Закарпатті депутати запевняють, що відновити пасажирські перевезення там нині можливо, бо злітно-посадкова смуга аеропорту "Ужгород" частково розташована у повітряному просторі Словаччини, який є відкритим.
radiosvoboda.org

radiosvoboda.org

На Закарпатті заявили про можливість відновлення пасажирських рейсів з міжнародного аеропорту «Ужгород». Місцеві депутати виділили 26 мільйонів гривен на цей аеропорт, і запевняють, що відновити пасажирські перевезення там нині можливо, бо злітно-посадкова смуга частково розташована у повітряному просторі Словаччини, який є відкритим. Про це інформує видання про авіацію «Крила».

Читайте також: Львівщина отримала рекордні 19 млн грн надходження з туристичного збору

«26 мільйонів виділяються для того, щоб у нас з’явився великий, унікальний і можливо останній, головний в державі аеропорт. Насправді це єдиний в Україні аеропорт, який може функціонувати для пасажирських перевезень, тому що злітно-посадкова смуга починається зі Словаччини і  закінчується Словаччиною. Злітаючий борт попадає у небо Європейського Союзу, а не в небо України, яке сьогодні закрито у зв’язку з подіями», – повідомив Володимир Чубірко, голова Закарпатської облради.

Кошти виділили на збільшення статутного капіталу аеропорту «Ужгород».

Він додав, що на його думку, за місяць-другий можливо відновити пасажирські перевезення: «У нас полетять борти наших українських авіакомпаній, ті, які базуються сьогодні в Європі, в напрямку Відня, в напрямку, якщо потрібно, Праги, Мюнхена». 

Нагадаємо, що із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну небо над країною для пасажирських літаків закрите.

Додамо, що міжнародний аеропорт «Ужгород» розташований за кілька метрів до словацького кордону – для зльоту і посадки в Ужгороді літаки повинні заходити в повітряний простір Словаччини. Його використання вимагає міжурядових домовленостей. З 2016 року аеропорт не працював, бо закінчився термін міжурядової угоди України та Словаччини про спільний повітряний простір. У 2019 аеропорт приймав поодинокі рейси компанії «Мотор Січ». Однак, того ж рокупідприємство призупинило роботу через нерентабельність.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!