Двох організаторів «п’яних вечірок» у Києві залишили під вартою на час слідства

808 0
Блогер "п’яних" вечірок Андрій Ярина, якого підозрюють у поширенні порнографічного контенту, залишатиметься під вартою до 1 квітня без права внесення застави.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

3-го лютого Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід двом підозрюваним. 19-ти річний блогер Андрій Ярина, який був головним організатором та ведучим трансляцій та Ярослав Домбровський (проходить у справі як спільник) будуть під вартою 60 діб. Про це інформує очільник Поліції Київщини Андрій Нєбитов. 

Столична прокуратура наполягала на утриманні молодиків під вартою. Їх підозрюють у розповсюдженні відео порнографічного характеру. Разом з іншими хлопцями вони знімали відео дівчат у непритомному стані, далі розповсюджували у телеграм-каналі та Instagram.

У прокуратурі зазначили, що такий захід є вимушеним, оскільки підозрюваний може переховуватись, знищити речі та документи, які потрібні слідству. Також сторона звинувачення просила суд не відпускати підозрюваного Ярину під заставу. Як зазначалося, під час обшуку лише у кишені Ярини було вилучено 4000 доларів. 

Прокурори сказали, що Домбровський мав речовину, схожу на наркотики, проте це ще не доведено. Хлопець навчається в Тернополі. Адвокат сказав, що той не мав доступу до Telegram-каналу. Його батьки виявили бажання внести заставу, але суд заборонив це.

Двох фігурантів затримали та оголосили їм про підозру за ч. 3 ст. 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів.

Сам підозрюваний не визнає своєї вини та заявив у суді, що проводив онлайн-трансляції своїх «вечірок» начебто для збору грошей для ЗСУ. Прокуратура, утім не знайшла підтверджень подібних благодійних внесків. Станом на 3 лютого жодна з дівчат не звернулась із заявами про злочин. Звинувачення у ґвалтуваннях хлопець відкидає.

 
Адвокат підозрюваного Олег Охман називає справу політичною. За його словами, оголошення про підозру та обшуки відбувалися з порушеннями, а від потерпілих дівчат не було заяв.
 

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець висловив обурення шокуючим контентом у соціальних мережах, коли група молодиків запрошувала дівчат на вечірки, схиляла їх до вживання алкогольних напоїв та, можливо, психотропних речовин, доводила до непритомного стану, а потім вчиняла акти сексуального характеру.

 

Зазначається, що за вказаним фактом омбудсман звернувся до Головного управління Національної поліції та Офісу Генерального прокурора щодо забезпечення проведення невідкладного, неупередженого та ефективного розслідування вчинених правопорушень і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Дмитро Лубінець також зазначив про те, що викликає занепокоєння факт, що вказаний контент має попит в суспільстві.

Уповноважений з прав людини наголосив і на тому, що винуватим у такому злочині є виключно кривдник.

Нагадаємо, днями в інтернет-мережі з’явилися фото та відео з вечірок, де молоді люди вживають алкоголь і кривдять та принижують дівчат. Уже відомо, що правоохоронці встановили особи організаторів вечірок. Про це детальніше читайте у нашому минулому матеріалі.
 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!