Одномісячну Анну, яку покинули на сходах коледжу в Новому Роздолі, скоро зможуть усиновити

6366 0
За цей рік на Львівщині вже усиновили 38 дітей.
Фото: credo.pro

Фото: credo.pro

Одномісячну дівчинку Анну, яку у листопаді знайшли на сходах коледжу у Новому Роздолі, перевели із лікарні до дитячого будинку. Зараз триває оформлення всіх документів, після чого дівчинку поставлять на облік та зможуть усиновити. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

За його словами, ані рідних, ані близьких у дівчинки не виявили.

«Оскільки дівчинка народилася у Новому Роздолі, то у пріоритеті на усиновлення будуть саме кандидати Новороздільської територіальної громади», – каже він.

Читайте також: На сходах коледжу у Новому Роздолі залишили новонароджену дівчинку

Загалом за цей рік на Львівщині вже усиновили 38 дітей.

«Рік ще не закінчився. Станом на 1 грудня в нас усиновили 38 дітей. Минулого року таких діток було 37. Також є 115 пар-кандидатів в усиновлювачі, тобто тих, хто перебуває на обліку з усиновлення», – додає співрозмовник.

Від початку 2021 року в області створили 3 дитячі будинки сімейного типу, де влаштували 13 дітей, а також 4 прийомні сім’ї, де влаштували 7 дітей. На обліку зараз перебуває 2 189 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Із них 1 643 дитини є під опікою і піклування. Ще 415 дітей перебуває у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. Усиновленню підлягає 431 дитина.

Читайте також: Хлопчика, якого у Львові залишили у «Вікні життя», мріють усиновити 18 подружніх пар

«Не влаштованими за всіма сімейними формами є 165 дітей. Вони потребують влаштування до сім’ї. З них 42 дітей вже навчаються в ПТУ та вищих навчальних закладах та 20 дітей є ще маленькі і знаходяться у Будинку дитини №1 на вул. Комаринця та Будинок дитини №2, що на вул. Антоновича», – додав Володимир Лис.

Нагадаємо, 16 листопада у Новому Роздолі на сходах коледжу, що на вулиці Степана Бандери, виявили новонароджену дитину. Дівчинку госпіталізували у лікарню. Перед тим Олександра-Юрія, якого залишили у «Вікні життя» львівської лікарні, всиновили. А для дівчинки Лілії, яку підкинули біля пологового, також знайшли сім’ю і вже готують документи для її усиновлення.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!