Охочих здавати пробне ЗНО майже вдвічі менше, ніж торік

1195 0
Торік на пробне ЗНО зареєструвались понад 200 тисяч осіб.
Фото: Alexis Brown / Unsplash

Фото: Alexis Brown / Unsplash

Майже 140 тис учасників зареєструвалися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, це значно менше, ніж минулоріч. Про це написав у своєму Telegram міністр освіти Сергій Шкарлет.

Читайте також: Цього року учні 9 класів не складатимуть ЗНО

«За оперативними даними, на пробне зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалося майже 140 тис. осіб.  Остаточні цифри будуть відомі трохи пізніше, коли регіональні центри оцінювання якості освіти оброблять всі платежі», – написав міністр.

Однак вже нині зрозуміло, що це значно менше, ніж минулоріч. Торік на пробне тестування було зареєстровано – 218 662 особи, з них 144 тисячі проходили тестування з двох предметів. 

Цього року пробне ЗНО відбудеться 10 квітня.

«Кожен зареєстрований учасник зможе скласти тест з одного навчального предмета, а також додатково завантажити тестові зошити з будь-яких навчальних предметів із переліку та пройти тестування вдома, внести 10–14 квітня свої відповіді до спеціального сервісу, щоб 16 квітня отримати результати пробного ЗНО», – додав міністр освіти.

Читайте також: Українська стане обов'язковою мовою ЗНО

Нагадаємо, в Україні 19 січня завершилася реєстрація на пробне ЗНО. Кожен учасник може обрати лише один предмет. Сам тест відбудеться 10 квітня. Вартість пробного ЗНО у 2021 році відрізняється за регіонами й коливається в межах 195–255 гривень. Додамо, що реєстрація на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2021 триватиме з 1 лютого до 5 березня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!