Окружний суд визнав бездіяльність міської ради Львова у поводженні з відходами

1227 0
Днями суд задовольнив позов Держекоінспекції та визнав протиправною бездіяльність та дії Львівської міської ради.
ілюстративне фото: news.lviv-company.in.ua

ілюстративне фото: news.lviv-company.in.ua

Львівський окружний адміністративний суд своїм рішенням визнав бездіяльність міської ради Львова у частині поводження з відходами. Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції України.

Так, у період з 7 вересня по 11 вересня 2020 проводили перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у частині поводження з відходами Львівської міської ради. Під час заходу контролю зафіксували низку порушень, а саме:

  • виконавців послуг з вивезення побутових відходів визначили без відповідних конкурсних засад;
  • не відвели спеціальних місць чи об'єктів для зберігання та захоронення відходів;
  • не забезпують організації та контролю за безпечним транспортуванням, сортуванням, обробленням (переробленням) утилізацією та захороненням всього обсягу утворених відходів на території м. Львова та Львівської області;
  • нерозроблені та незатверджені Схеми санітарного очищення Львова та населених пунктів області, що унеможливлює передбачити обсяги утворених відходів, кількість транспортних засобів для перевезення та утилізації відходів.

 

За результатами перевірки Держекоінспекція звернулась до Львівського окружного адміністративного суду з позовом про те, що органи місцевого самоврядування у Львівській області не дотримуються законодавства у сфері управління відходами.

Читайте також: За пляшку гроші. Як зменшити у Львові кількість сміття, що йде на утилізацію

Днями суд задовольнив позов Держекоінспекції та визнав протиправною бездіяльність та дії Львівської міської ради. Також, згідно з рішенням суду, орган самоврядування зобов’язаний виконати вимоги ДЕІ та усунути виявлені під час перевірки порушення.

Додамо, що Tvoemisto.tv звернулося за офіційним коментарем до міськради Львова та очікує на відповідь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!