Окупантів спіткали невдачі на всіх напрямках, ворог тероризує українців на зайнятих територіях, – Генштаб

2517 0
За добу Росія втратила 7 літаків, 1 БПЛА, 1 вертоліт та 2 крилаті ракети.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Російські окупанти не змогли досягти успіху на жодному з напрямків, натомість противник намагається тероризувати українців на тимчасово зайнятих територіях. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Українські військові продовжують вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

Читайте також: Першого російського військового оголосили в розшук за зґвалтування жінки на Київщині

«Угруповання військ стримують противника на зазначених напрямках, проводять стабілізаційну операцію та виконання завдань територіальної оборони», – кажуть у Генштабі.

Авіація РФ продовжує активні дії, завдає ударів з повітря. Упродовж останньої доби зафіксували понад 250 вильотів літаків, що на 60 більше ніж 22 березня. Основними цілями російської авіації залишаються об’єкти військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській та Харківській областях.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України відбиває зосереджені ракетно-авіаційні удари та повітряні напади військ РФ, здійснює протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ.

За попередню добу було уражено 11 повітряних цілей ворога (7 літаків, 1 БПЛА, 1 вертоліт та 2 крилаті ракети). Інформація про їх остаточне збиття уточнюється.

Читайте також: Відбувся справжній злам. Війна стала Європейською, - Олексій Резніков

На тимчасово зайнятих територіях Херсонської області, у зв’язку з мирними протестами проти окупації, російські військові вдаються до терору місцевого населення, активно застосовують підрозділи росгвардії, щоб завадити проведенню акцій цивільної непокори окупаційній владі.

Війська РФ продовжують втрачати живу силу та техніку на всіх напрямках.

Нагадаємо, що втрати російської армії з початку війни проти України, яку розпочали 24 лютого, перевищили позначку у 15 600 живої сили.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!