Окупанти штурмують Сєверодонецьк та посилюють ППО на тимчасово окупованій Херсонщині

1291 0
Українські бійці успішно відбили штурм на околиці Берестового на Донеччині.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська продовжують штурмувати Сєверодонецьк, проте успіху не мають. На тимчасово окупованій Херсонщині ворог нарощує систему протиповітряної оборони. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках у Гомельській області білоруські військові здійснюють фортифікаційне обладнання місцевості та проводять радіоелектронну розвідку.

На Сіверському напрямку підрозділи збройних сил рф продовжують інженерне обладнання позицій у прикордонних районах Курської області. Відзначається нарощування системи протиповітряної оборони на території Брянської області.

На Харківському напрямку ворог інтенсивно обстрілював позиції українських військ зі ствольної та реактивної артилерії. Загарбники проводили розвідку боєм в районі Рубіжного, та успіху не мали.

На Слов’янському напрямку противник активних дій не проводив. Основні зусилля зосереджує на накопиченні ресурсів з метою здійснення подальшого наступу у напрямку Слов’янська. Ворог обстрілював позиції українських військ та вів повітряну розвідку за допомогою БпЛА «Орлан-10».

Не зафіксовано активних дій російських загарбників і на Лиманському напрямку.

Водночас на Сєвєродонецькому напрямку противник проводить цілодобову повітряну розвідку БпЛА «Орлан-10», веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком. Бойові дії тривають, але успіху ворог не має.

На Бахмутському напрямку ворог з вертольотів завдав авіаударів неподалік Яковлівки та ракетних ударів - у районах населених пунктів Травневе, Доломітне, Зайцеве та Нью-Йорк. На східній околиці Берестового українські воїни успішно відбили ворожий штурм.

У Генштабі інформують, що на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій росіяни не вели. Водочас на Авдіївському напрямку відзначається збільшення інтенсивності артилерійських обстрілів українських позицій.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював Лимани, Лупареве, Нову Зорю, Таврійське, Новогригорівку, Білоусове, Князівку, Тополине, Велику Костромку та Осокорівку. Противник вдосконалює інженерне обладнання першого та другого рубежів оборони.

У Генштабі також додали, що загарбники нарощують систему протиповітряної оборони на тимчасово захопленій території Херсонської області.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!