Окупаційна влада хоче створити на Херсонщині непридатні для життя умови, – Генштаб

940 0
Крім того, окупаційна влада видала указ, що зобов’язує підприємців розпродати весь продовольчий товар та закрити магазини і ринки з 1 листопада 2022 року.
Фото: nikcenter.org

Фото: nikcenter.org

Окупаційна влада тимчасово зайнятої території Херсонської області намагається створити на підконтрольній території умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення. Так, в Новій Каховці з 29 жовтня цього року відключили доступ до мережі Інтернет та через гучномовці поширюють інформацію про необхідність виїзду з області протягом 48 годин через нібито загрозу ракетних ударів з боку ЗСУ. Першочерговій так званій евакуації підлягає медперсонал місцевих лікарень та оперативні служби міста.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Крім того, окупаційна влада видала указ, що зобов’язує підприємців розпродати весь продовольчий товар та закрити магазини і ринки з 1 листопада 2022 року. За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог проводить підготовчі заходи щодо відведення артилерійських підрозділів з правобережної частини Херсонської області із наступним їхнім можливим перекиданням на інші напрямки.

Читайте також: На окремих напрямках росіяни масово здаються в полон і залишають позиції, – Генштаб

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. 

На інших напрямках ворог обстрілював:

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Ветеринарне, Дворічна, Стариця, Стрілеча та Чугунівка Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському – з артилерії різних типів поблизу населених пунктів Кислівка і Ольгівка Харківської області, Греківка і Невське Луганської області та Зарічне на Донеччині;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Андріївка, Бахмут, Майорськ, Невське, Опитне, Сіверськ та Соледар Донецької області;
  • на Авдіївському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії  неподалік населених пунктів Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Олександропіль Донецької області;
  • на Новопавлівському та Запорізькому – ворог завдав вогневого ураження біля населених пунктів Богоявленка, Времівка, Вугледар, Новопіль і Пречистівка Донецької області та Залізничне, Малинівка, Новоданилівка, Ольгівське, Чарівне і Червоне Запорізької області.
  • на Південнобузькому напрямку вогневого впливу зазнали райони близько 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

 

Протягом поточної доби противник завдав 3 ракетних та 1 авіаційний удар, здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони більш як 15 населених пунктів (Куп’янськ Харківської області та Березнегувате і Очаків на Миколаївщині тощо).

Читайте також: ЗСУ ліквідували розвідгрупу росіян на Донеччині та відбили ворожі штурми, – Генштаб

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 5 ударів: один – по району зосередження озброєння та військової техніки, два – по взводних опорних пунктах, а також два – по позиціях комплексів протиповітряної оборони противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили один пункт управління російських окупантів.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!