Олег Криса відсвяткував 75-річчя концертом у філармонії

3096 0
Знаменитий скрипаль та диригент, уродженець Львова та учень Давида Ойстраха приїхав із США до рідно міста на свій ювілей.
Фото: прес-служба Львівської міської ради

Фото: прес-служба Львівської міської ради

«Мені зараз дуже важко, бо після таких хвилювань мені треба взяти скрипку і грати, а руки трясуться. Хочу висловити подяку за пам’ять, за теплі слова, за вашу підтримку постійну. Я чую себе дуже щасливим, що в цей день я у Львові. ми разом будемо святкувати славу музиці», - сказав перед початком концерту Олег Криса, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Ювіляр виступив з Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії під диригуванням Тараса Криси, його сина. У програмі концерту поруч з симфонічною класикою – прем’єра «Питання без відповіді…», Концерту № 5 для скрипки з оркестром Євгена Станковича, написаного до ювілею Олега Криси.

Читайте також: Львів'ян запрошують на фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» 

«Я непомітно дійшов до 75-річчя. І очевидно, моє серце завжди у Львові. Це і перші кроки, і дотики до музики, і сім’я, і друзі. Це надзвичайно тремтлива подія. Бо в рідному місті особливо важко виступати. Хочеться зробити все якнайкраще, але людські можливості обмежені. Треба докласти всіх зусиль, які я намагаюся сфокусувати на цьому концерті», – зазначив Олег Криса.

Олег Криса — видатний українсько-американський скрипаль і музичний педагог українського походження. За радянського часу професор Київської та Московської консерваторій, професор Інституту ім. Гнесіних, після еміграції — професор Істменівської музичної школи (Рочестер, США) і Мангеттенської школи музики, (Нью-Йорк, США). З 1989 року мешкає та працює у США. Започаткував у Львові Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси, який відбувається що три роки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!