Олег Криса відзначить ювілей концертом у Львові

1835 0
10 червня у Львівській філармонії відбудеться ювілейний вечір видатного скрипаля Олега Криси. Маестро відзначатиме свій 75-річний ювілей під час фестивалю «Віртуози».
Фото: газета "День"

Фото: газета "День"

Син скрипаля Тарас Криса, котрий зараз обіймає посаду головного диригента і художнього керівника філармонійного оркестру, розповів, що його задум – поєднати у цьому концерті не лише батьків ювілей, а й львівську атмосферу.

Читайте такожЛьвів'ян запрошують на фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Програма 

«Ми часто граємо центрально європейську музику – Дворжак, Шуман, Монюшко, Моцарт, трохи на Схід – Прокоф’єв, Чайковський. Ми знаходимось посередині всього цього, – розповів Тарас Криса. – Я довго думав, які з творів цих композиторів нагадують мені Львів. Обрав Бедржіха Сметану і його «Вишеград» – це частина величної симфонічної поеми «Моя Батьківщина», портрет Праги. Вишеград – тамтешній «Високий Замок». У мене одразу виникла асоціація, адже він є у Львові. А в Центральній Європі найкрасивішими містами є Прага, Краків і Львів».

Сам маестро виконуватиме Третій концерт Моцарта. А в другій половині концерту прозвучить прем’єра – Євген Станкович спеціально до ювілею Олега Криси написав концерт № 5. За словами диригента, в ньому є тема танго, яке колись було дуже популярним у Львові. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!