Операції будуть безкоштовні. У Львові допомагатимуть жінкам з раком шийки матки

2585 0
Польська лікарня-партнер готова прийняти 150 жінок з України і забезпечити безкоштовне лікування та реабілітацію.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові запустили новий проєкт для підтримки жінок із діагнозами раку шийки матки. Всі процедури та операції проводитимуть безкоштовно. Польська клініка «Szpital na Klinach» готова взяти 150 жінок з України, незалежно з якого регіону. Обрали саме рак ендометрію та шийки матки, тому що це найбільш поширений серед жінок вид раку. Про це Tvoemisto.tv повідомила медична директорка Шпиталю Шептицького Роксолана Вельгуш.

Читайте також: На ранній стадії можна вилікувати 95% випадків раку молочної залози

«Польська клініка-партнер проводитиме операції на сучасному обладнанні Da Vinci, який дозволяє оперувати з високою точністю, там дуже низький фактор помилки, а будь-які ускладнення під час операції зведені до мінімуму. Реабілітація після цього коротша. До того ж, операція, до- та післяреабілітаційний періоди – безкоштовні для наших пацієнтів. Шпиталь виступає тут більш як оператором, щоб знайти і відібрати за діагнозом жінок», – пояснила вона.

Зараз пацієнтки мають можливість заповнити анкету, яка дуже легка і доступна. Далі лікар-онколог опрацьовує анкети, і якщо за діагнозом жінки підходять, тоді мають приїхати до нас на дообстеження. 

Транспортування до Польщі також безкоштовне. До кордону переїзд забезпечує Шпиталь Шептицького, а вже від кордону з Польщі – «Szpital na Klinach». Так само забезпечують і повернення з польського шпиталю. 

Роксолана Вельгуш каже, що є певні обмеження стосовно вибору жінок. Йдеться про вік, а також про вагітність, тобто жінка не може бути вагітна у цей момент чи якщо вона народжувала за останні 6 місяців. Детальніше можна ознайомитися в анкеті.

Вона також додає, що вартість такої однієї операції становить 50 тисяч злотих. Кошти на лікування жінок виділяє повністю польська клініка-партнер.

Читайте також: Як запобігти раку. Перші симптоми та методи лікування

Детально про процес відбору: 

1. Заповнення анкети (онлайн google-форми за посиланням: https://forms.gle/hU7s7kjCMDWeLapy5
2. Попереднє рішення по Вашій анкеті
3. При позитивній відповіді - зворотній зв’язок від лікаря-координатора
4. Проведення додаткових обстежень (платно - вартість коливається у межах 11000-15000 гривень)
5. Транспортування в клініку для проведення операції (оплачується додатково , в залежності від місця проживання).
 
Нагадаємо, що Tvoemisto.tv веде проєкт «Майстерня здоров'я», у якому розповідаємо про те, як запобігти раку, які перші ознаки, про психологічну підтримку онкопацієнтам та що потрібно робити, щоб запобігти цій хворобі. 
 

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!