«Особливий камінь» виявився уламком від бомби. Анджеліна Джолі розповіла про візит до Львова

2117 0
Коли бомба або снаряд вибухає, гострі осколки важких металів розриваються в тілах тих, хто знаходиться поблизу удару.
Фото: Твіттер Анджеліни Джолі

Фото: Твіттер Анджеліни Джолі

Після візиту до Львова та Львівщини голлівудська зірка та посолка доброї волі управління ООН у справах біженців Анджеліна Джолі у своєму Інстаграмі написала про враження від поїздки.

«Коли я була у Львові кілька днів тому, побачила «особливий камінь», знайдений маленькою дівчинкою. Маленька дівчинка, яка знайшла його, не розуміла, що камінь, з яким вона гралася, насправді шматок уламка бомби. На долоні він нерівний і важчий. Його блиск і незвичайність напевно привернули увагу дитини», – написала акторка.

Читайте також: Із якою місією на Львівщині перебувала акторка Анджеліна Джолі і як минув її візит. Фото

За її словами, коли бомба або снаряд вибухає, гострі осколки важких металів розриваються в тілах тих, хто знаходиться поблизу удару.

«У багатьох дітей, які постраждали під час вибуху на вокзалі в Краматорську, нещодавно видаляли осколки – важкий і болісний процес. Фрагменти, близькі до життєво важливих органів, були небезпечними для видалення, і вони так і залишилися всередині деяких дитячих тіл», – зазначила Анджеліна Джолі.

За словами Анджеліни Джолі, боротьба за припинення війни, яка подібна до тієї, що відбувається в Україні, є змаганням за обмеження кількості вбитих, поранених, переміщених та травмованих щодня.

Читайте також: До Львова приїхала голлівудська акторка Анджеліна Джолі

Нагадаємо, у межах візиту на Львівщину 30 квітня-1 травня Анджеліна Джолі відвідала дітей із реабілітаційного центру у Бориславі, також самостійно прийняла рішення поїхати на вокзал, де переселенцям, що прибувають до Львова, допомагають волонтери. Посолка доброї волі управління ООН у справах біженців побувала в одному з медзакладів Львівської області – дитячій лікарні ОХМАТДИТ – вона провідала дітей, які постраждали від ракетного удару військових рф по вокзалу у Краматорську. Детальніше про те, де ще була акторка та з якою місією приїздила в область, читайте тут.

Додамо, Джолі на фоні російсько-української війни підтримала Україну. Разом з Управлінням Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців вона займається організацією допомоги українським біженцям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!