Остапу Стахіву відмовили у відводі судді і не змінили запобіжний захід

5057 0
Суд не змінив запобіжного заходу, але через сплачену заставу Стахіва під варту не взяли.
Скрін з прямої трансляції Остапа Стахіва

Скрін з прямої трансляції Остапа Стахіва

Сьогодні, 14 січня, в Галицькому районному суді Львова відбулося судове засідання, під час якого антивакцинатор Остап Стахів вів пряму трансляцію, зазначивши, що вважає свій арешт безпідставним і просив відводу судді Олега Юрківа.

Зазначимо, що суд розглядав питання щодо продовження терміну слідчих дій та продовження запобіжного заходу.

Читайте також: Буде кінець світу, ми знаємо, як врятуватися. Хто і навіщо заперечує пандемію коронавірусу

Суд побіжного заходу не змінив, однак під варту Остапа Стахіва не взяли через сплачену раніше заставу. Не задовольнили також клопотання Остапа Стахіва про відвід судді через упереджене ставлення.

«В моїй справі продовжили дію застави, але я маю певні обмеження. Не можна виїжджати за межі Львова і являтися на повістки»– зазначив Остап Стахів.

Зазначимо, що 18 листопада 2021 року Остапу Стахіву обрали запобіжний захід з можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень. 1 грудня його під заставу випустили з СІЗО.  

16 листоспада СБУ провела обшуки у квартирі Остапа Стахіва на вул. Івана Франка, 60. Обшуки провели відповідно до статті 109 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). СБУ перевірила його, зокрема через антивакцинальні заклики та настрої. Також зареєстроване провадження за статтею 113 ККУ (Йдеться про диверсію. Дії з метою ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій).

Читайте також: Активакцинальний рух у регіонах України координували з Росії

Противника вакцинації звинувачують у діях, спрямованих на повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, а також у діях на ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій. За статтею 109 Кримінального кодексу України йому загрожує позбавлення волі до 10 років.

29 грудня Остапа Стахіва випустили з Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, де він перебував для встановлення судово-медичної психіатричної експертизи.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv дослідило і спростувало основні тези, які транслює львівський Covid-дисидент Остап Стахів, а також з’ясувало, якими механізмами впливу користуються антивакцинатори та чому їм це може бути вигідно. Про це та більше читайте в матеріалі. Після цього депутат Львівської міськради від партії «Голос» Ігор Шолтис подав звернення щодо діяльності антивакцинатора Остапа Стахіва. Детальніше про те, хто такий Остап Стахів і які ідеї він сповідує, читайте у матеріалі.

Софія Шавранська



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!