Освітній омбудсмен пояснив, що буде з ЗНО і свідоцтвами через скасуваня ДПА

2076 0
Жодним чином потрапити до університету чи академії повз ЗНО не вийде.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Від складання державної підсумкової атестації цього року будуть звільняти тих, хто завершує здобуття повної загальної середньої освіти – школярів, студентів коледжів і професійно-технічних закладів освіти. Про це в ефірі «1+1» повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, пише УП.

Читайте також: Діти мають право реалізуватися, а не «страждати» або Що не так із цьогорічним ЗНО

Наприкінці червня всі випускники отримають свідоцтва про повну загальну середню освіту разом із додатками, де буде вказано про звільнення від державної підсумкової атестації.

Наразі, за словами Сергія Горбачова, Міносвіти працює над тим, аби внести оцінки ЗНО у додаток свідоцтва. Пропозицію вже підтримав профільний комітет Ради.

«Має це виглядати так: у червні всі отримують свідоцтва і додатки, людина здає ЗНО, а після того вирішує, чи хоче вписати в додаток оцінку ЗНО, може це зробити. Процедуру зараз встановлюють. Жодним чином потрапити до університету чи академії повз ЗНО не вийде» – каже він.

Читайте також: Коли проведуть ЗНО-2020. Дати та предмети

Нагадаємо, що через карантин і коронавірус президент Володимир Зеленський вніс законопроєкт, яким пропонує звільнити випускників шкіл (здобувачів середньої освіти) від державної підсумкової атестації у 2020 році, однак дозволити пройти зовнішнє незалежне оцінювання охочим. В Українському центрі оцінювання якості освіти запевняють, що скасовувати ЗНО-2020 немає підстав.


ТЕГИ: дпа, ЗНО 2020

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!