Учителям обіцяють доплачувати за дистанційне навчання

2482 0
Встановлювати надбавки можуть керівники закладів.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Працівники закладів освіти, які працюють в умовах дистанційного навчання, можуть отримувати надбавки до зарплати. Так у Міністерсві освіти і науки України відповіли на на звернення Профспілки працівників освіти.

«Зокрема, працівникам закладів освіти, які проводять заняття в умовах дистанційного навчання, може бути установлена надбавка за складність і напруженість у роботі у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки)», – йдеться в листі МОН.

Читайте також: У МОН запевняють, що 1 вересня діти підуть у школу

Встановлювати надбавки можуть керівники закладів у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків.

Нагадаємо, що заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев сказав, що Україні налічують 36 тисяч зайвих вчителів, тому їх кількість потрібно оптимізувати і таким чином збільшити зарплату тим, які залишаться працювати.

Зокрема, він каже, що кількість учнів з 90-х років зменшилася вдвічі, а вчителів – ні. Зараз у школах забагато пенсіонерів через те, що в них низька пенсія. Оптимізацію української освіти він вбачає у звільнені педагогів похилого віку, аби дати можливість виплачувати молодим спеціалістам більшу зарплату.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!