Озеро Стосіка у Львові передали на баланс Шевченківської райадміністрації

1752 0
Біля озера має бути рекреаційна зона, яку облаштують разом зі сквером чи парком.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Озеро Стосіка, що на вулиці Замарстинівській у Львові, передали на баланс Шевченківської районної адміністрації. Про це повідомляє департамент містобудування ЛМР на Фейсбуку.

Відповідне рішення сьогодні, 28 серпня, прийняли на виконкомі Львівської міської ради, .

«Кілька років тому озеро входило в межі державного акту, який видали ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Завод вже кілька років банкрут, але якимось дивним чином Держгеокадастр зареєстрував там кадастровий номер. Це ще не означає, що видали документ на іншу організацію, але така ситуація є. Відповідно, почалися маніпуляції, що це озеро може попасти під забудову чи отримати іншого власника тощо», – каже в. о. директора департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник.

Читайте також: У Львові дозволили забудову території двох заводів на Підзамчі

Біля озера, продовжує він, буде рекреаційна зона, яку облаштують разом зі сквером чи парком. Окрім цього, про те, що місто готове відмовитись від усіх аукціонних ділянок, які є поряд з озером Стосіка та запобігти руйнуванню тамтешніх джерел, неодноразово заявляли у міськраді.

Додамо, що став Стосика утворився понад 300 років тому. Припускають, що назвали його іменем чоловіка, який тут мешкав і працював у цегельні. Детальніше про водойму, де мешкають черепашки, читайте у матеріалі >Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!