«Тінь охоронець». У Львові відкриють виставку митця Петра Гуменюка

1131 0
«Його мистецтво загадково співіснує між буквальним та метафоричним», йдеться в події.
Фото: Art Lviv Online

Фото: Art Lviv Online

Сьогодні у Львові у виставкових залах Палацу Лозинського, що на вул. Стефаника, 3, відкриють виставку львівського митця Петра Гуменюка. Про це йдеться у події на Фейсбук. 

«У продовження теми святкування тридцятої річниці нашої незалежної держави, ми хочемо зосередити увагу на тому, як розвивалось та змінювалось сучасне українське мистецтво за цей період»,пишуть організатори події.

Читайте також: У Львові дизайнерка показала викладачів у незвичних образах. Фото

Петро Гуменюк є однією з важливих постатей львівського мистецького середовища. Він народився 1957 року у Львові й обрав шлях художника ще у дитинстві. 

«Його мистецтво загадково співіснує між буквальним та метафоричним, профанним та сакральним. Тіла зображуваних персонажів – крихкі, тендітні та ранимі, емоційно навантажені», – йдеться у повідомленні.

Назва виставки «Тінь охоронець» розповідає про те, що тіні підкоряються законам оптики, проте є в них щось, що вислизає від людського розуміння. Тіні є частиною світу, що нас оточує, але вони то з'являються, то зникають з поля зору, швидкоплинні і мінливі.

«Стародавні греки вірили, що, залишаючи світ живих, людина переходить у царство тіней. І часом саме наявність тіні говорить про матеріальність предмету, бо те, чого не існує, тіні не відкидає. Але це ще не все про Тінь та її зв’язок із Петром», – додають. 

Виставка Петра Гуменюка відкриється сьогодні, 5 вересня, о 14.00 год у виставкових залах Палацу Лозинського на Стефаника, 3, і триватиме до 3 жовтня. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!