Папа Франциск назвав війну в Україні глобальною, яка швидко не закінчиться

1194 0
Папа Римський заявив, що й надалі підтримуватиме Україну.
ФОТО GETTY IMAGES

ФОТО GETTY IMAGES

Папа Римський Франциск назвав війну в Україні глобальною і не вірить, що вона закінчиться в найближчій перспективі.

Джерело: Папа Римський в інтерв'ю іспанській газеті АВС

«Я не бачу кінця в найближчій перспективі, тому що це глобальна війна. Давайте не будемо забувати про це. Є багато рук, які помішують котел війни. Це глобально. Я думаю, що війна починається тоді, коли імперія починає слабшати. І коли є зброя, яку потрібно використовувати, випробовувати і продавати. На карту поставлено дуже багато чого», – сказав він. 

Читайте також: Папа Франциск порівняв війну росії в Україні з Голодомором

За словами Папи, Ватикан робить усе, що може, але сторони не прислухаються до нього.

«Те, що відбувається в Україні, жахає. Там так багато жорстокості. Це справді дуже серйозно. Це те, що я продовжую засуджувати», – додав він.

Читайте також: Папа Франциск закликав святкувати Різдво «скромніше», а заощаджене – відправити Україні

Папа Римський заявив, що й надалі підтримуватиме Україну.

«Я приймаю тут усіх. Зараз Володимир Зеленський утретє надсилає до мене одного зі своїх духовних радників. Залишаюся на зв'язку, приймаю їх, допомагаю», – зазначив понтифік.

Нагадаємо, 7 грудня мер Львова Андрій Садовий зустрівся у Ватикані із Папою Римським Франциском. Він подарував йому дерев’яний хрест із уламком російської ракети, що витягнули із 13-річної дівчинки. Також нещодавно глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав подарував Папі Римському Франциску шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!