Папа Франциск у посланні «Urbi et Orbi» закликав до припинення вогню на сході України

2396 0
Нині не час витрачати на виробництво зброєю величезні кошти, які належало би спрямувати на лікування людей і порятунок життя.

Папа Римський Франциск під час Великоднього послання «Urbi et Orbi» закликав докласти усіх зусиль, щоб закінчилися страждання людей, які мешкають на сході України.

За його словами, нині не час для поділів. «Нехай Христос – наш мир, просвітить тих, хто несе відповідальність у конфліктах, аби їм вистачило розуму і сміливості сповнити заклик до глобального і негайного припинення вогню в усіх куточках світу», – наголосив він.

Папа Римський Франциск переконаний, що нині не час витрачати на виробництво зброї величезні кошти, які належало би спрямувати на лікування людей і порятунок життя.

Серед воєн та конфліктів, які зараз вирують у світі він згадав Сирію, Ірак, Ліван, Ізраїль, Палестину та схід України.

«Нехай нарешті настане час закінчити довгу війну, яка залила кров’ю Сирію, конфлікт у Ємені, напругу в Іраку та Лівані. Нехай настане час відновити діалог між ізраїльтянами та палестинцями, щоб досягти стабільного та тривалого розв’язання, яке б дозволило цим народам жити в мирі. Нехай закінчаться страждання людей, які мешкають на сході України. Нехай зупиняться теракти вичинені проти невинних людей у країнах Африки», – сказав Понтифік.

Читайте також: «Cьогодні, як ніколи, час для найсміливіших мрій», – Блаженніший Святослав до молоді

Він додав, що нині не час для забудькуватості, оскільки коронавірусна криза, яка спіткала людство не може витіснити з нашої пам’яті інших численних ситуацій, що призводять до страждань багатьох людей.

«Нехай Господь життя буде близький до мешканців Азії та Африки, як і переживають серйозні гуманітарні кризи, наприклад у провінції Кабу-Делгаду у Мозамбіку. Нехай він зігріє біженців і переміщених осіб, постраждалих через війни, посухи і голод. Нехай захистить мігрантів і біженців, багато з яких це діти, які живуть у нестерпних умовах особливо у Лівії чи на кордоні між Грецією і Туреччиною. Нехай дозволить Венесуелі знайти дієві і негайні розв’язання для міжнародної допомоги громадянам, які страждають від серйозних криз: політичної, соціально-економічної та медичної», – сказав у Великодньому посланні «Urbi et Orbi» Папа Римський Франциск.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!