Папа Римський розгорнув український прапор з Бучі і засудив звірства росіян

1324 0
Він назвав Бучу «містом мучеників», а страшні вчинки ворогів «різаниною».
Фото: AFP

Фото: AFP

Папа Римський Франциск засудив звірства російських окупантів в українській Бучі на щотижневій аудієнції у Ватикані. Про це повідомляє The Guardian.

Папа Франциск на загальній аудієнції закликав молитися за невинно вбитих і за припинення війни в Україні. Також Понтифік під час аудієнції показав блакитно-жовтий прапор, який йому надіслали з Бучі – міста, де ворожі солдати розстрілювали і катували сотні українських мирних жителів.

Читайте також: Президент Зеленський запросив Папу Франциска з візитом до України

Він назвав Бучу «містом мучеників», а страшні вчинки ворогів «різаниною».

«Вчора мені саме з Бучі привезли цей прапор. Цей прапор прибув з війни, саме з цього багатостраждального міста Бучі. І тут є також кілька українських дітей, які тепер тут разом з нами», – сказав Папа.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск заявив, що розглядає можливість візиту до столиці України попри війну Росії. Жодних подробиць ані Папа Франциск, ані його оточення не розголошують. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!