Папа Римський знову закликав українців та росіян до примирення

1241 0
Папа Франциск висловив близькість до тих, хто святкує, коли стільки війн продовжують сіяти смерть.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Папа Франциск 16 квітня привітав християн східного обряду з Великоднем та висловив близькість до тих, хто святкує, коли стільки війн продовжують сіяти смерть. Зокрема, він звернувся до росіян і українців з молитвами, щоб Господь допоміг їм примиритися. Про це повідомили Vatican News.

«На жаль, у страшенному протиріччі з великоднім посланням, тривають війни, які надалі сіють смерть у жахливих формах. Сумуючи з приводу цієї жорстокості, молімося за їхні жертви, просячи в Бога, щоби світ більше не мусив переживати жахіття насильницької смерті. Нехай Господь буде з ними й допоможе їм помиритися!», – зазначив понтифік.

Читайте також: У Ватикані знову поєднали Україну і росію у Хресній дорозі

Нагадаємо, що раніше під час пасхальної меси на площі Святого Петра у Ватикані понтифік помолився за українців і закликав росіян шукати правду. Він також попросив потішити поранених і всіх тих, хто втратив близьких через війну та відкрити серця всієї міжнародної спільноти, «щоб вона докладала зусилля для того, щоби покласти край цій війні та всім конфліктам, які обагряють світ кров’ю».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!