Пара фігуристів з Харкова, які врятувалися з-під обстрілів, пройшли у фінал змагань у Франції

6347 0
Фігуристи змінили свій танець перед самим чемпіонатом.
Фото: Українська федерація фігурного катання на ковзанах

Фото: Українська федерація фігурного катання на ковзанах

Українські спортсмени Олександра Назарова та Максим Нікітін посіли 16-е місце на чемпіонаті світу з фігурного катання, який триває у французькому місті Монпельє. Пара харків’ян, яким вдалося вирватися з-під постійних бомбардувань, змінила свій ритм-танець перед самим чемпіонатом. Про це повідомили в Українській федерації фігурного катання на ковзанах. 

Фігуристи отримали 67,7 балів за представлену композицію, у якій звучали пісні «1944» у виконанні Джамали та «Ой у лузі червона калина» у виконанні Андрія Хливнюка.

Олександра та Максим вийшли на лід у футболках у кольорах українського прапора та виступили на межі сил та емоцій, чудово передавши нерв танцю та свої почуття. При цьому, зазначають в Українській федерації фігурного катання на ковзанах, спортсмени якісно виконали всі елементи, продемонстрували унікальну підтримку, яку створили самі. Глядачі стоячи аплодували українцям, а деякі з них, як і самі фігуристи, плакали. 

Олександра Назарова наголосила, що для них важливо розповісти всьому світу що зараз відбувається в Україні.

«Всього шість днів тому ми були в Україні, я був у Харкові, і всі наші сім’ї досі там. Ми бачили, що вони (російські окупанти) роблять і це огидно. Ще місяць тому неможливо було повірити, що хтось може атакувати іншу країну в 21 столітті, але це сталося…», – додав Максим Нікітін. 

Додамо що для проходу у довільну програму фігуристам потрібно було потрапити у топ-20 найкращих, однак українські спортсмени знялися зі змагань, оскільки не мали змоги підготувати новий виступ, а зі вже представленим раніше було би не гідно виходити.

Фото з сайту Української федерації фігурного катання на ковзанах


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!