Київ

У Києві більш як половина комунального наземного транспорту не має кондиціонерів

731 0
Єдиний порятунок – відкриті вікна та люки.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Більш як половина комунального наземного транспорту Києва не обладнана кондиціонерами, повідомило КП «Київпастранс» на запит LB.ua. Це 642 одиниці громадського транспорту з 1141.

Найменше кондиціонерів – у тролейбусах: тільки 69 одиниць із 307 обладнані охолоджувачами повітря. З 298 трамваїв лише 107 мають кондиціонування. Автобусів обладнано 323 з 536. При цьому автобуси, які передано як гуманітарну допомогу, майже взагалі не обладнані кондиціонерами (45 із 63).

«Єдине, що зараз може врятувати Київпастранс від скарг пасажирів – це малий випуск автобусів на лінії, і тому їх достатньо, щоб не випускати гуманітарну допомогу, в якій немає кондиціонера або достатньої кількості кватирок. Зараз випуск у робочий день – 295 автобусів, а машин у яких є кондиціонер – 322», – розповіли в ініціативі «Пасажири Києва».

Нагадаємо, за словами мера столиці Віталія Кличка, у Києві до кінця війни вартість проїзду в громадському транспорті не дорожчатиме.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!