Пентагон створив у Німеччині центр контролю за військовою допомогою Україні

1092 0
Напередодні 40 країн зустрічалися у Німеччині для обговорення стратегічної підтримки України.
Військова допомога/Фото ілюстративне

Військова допомога/Фото ілюстративне

Міністерство оборони США створило Центр контролю військової допомоги Україні (ECCU), який займатиметься координацією та «оптимізацією постачання» озброєнь нашій країні з боку Сполучених Штатів та їхніх союзників. Про це пише CNN з посиланням на посадовця Пентагону. 

Центр ECCU базується у штаб-квартирі європейського командування США у Штутґарті, ним керує американський військовий генерал з двома зірками, сказав чиновник. За словами чиновника, до центру управління, поряд із персоналом США, входять співробітники з 15 інших країн. 

Читайте також: Суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж путін

Цей центр тісно співпрацює з міжнародним координаційним центром донорів, або IDCC, яким керує генерал зі Великої Британії, додав чиновник. Він також керуватиме мережею з більш ніж 40 країн-партнерів та союзників, які зустрілися учора, 26 квітня, на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині. 

Нагадаємо, що в промові на авіабазі ВПС США «Рамштайн» міністр оборони США Ллойд Остін назвав цю зустріч історичною, зазначивши, що її мета – допомогти Україні перемогти у війні, розпочатій вторгненням росії, і підготувати оборонні потужності України до майбутніх викликів. Він розповів, що після візиту до Києва переконався у невідкладності оборонних потреб України, зазначивши, що у багатьох столицях поділяють цю думку. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!