Перед Львівською оперою встановили металеву мініатюру театру

1260 0
Таких скульптур у Львові є чотири. Є ще зменшена копія пам’ятника Тарасові Шевченку, Ратуші та Собору св. Юра.

У Львові на площі перед оперним театром встановили металеву мініатюру будівлі. Так, люди із вадами зору зможуть дотиком «відчути» красу театру та однієї із архітектурних візитівок міста. Сьогодні, до Міжнародного дня людей з інвалідністю її урочисто відкрили, про це інформує пресслужба Львівської міської ради.

Зменшену модель Львівського національного академічного театру опери та балету імені С. Крушельницької виготовили із бронзи та встановили на граніті.

Також біля моделі є таблиця із інформацією про театр українською та англійською мовами, а також шрифтом Брайля.

Читайте також: У Львові з’явилася бронзова міні-копія пам’ятника Шевченку

За словами скульптора Василя Одрехівського, бронзова модель максимально передає пропорції театру і навіть його скульптури. У роботі над нею використовували 3D-сканування будівлі Львівської національної опери дронами. Модель також увінчують маленькі копії скульптур «Слава», «Геній трагедії» та «Геній музики», авторства Петра Війтовича, які розташовані на верхівці фасаду Львівської національної опери.

«Головними ініціаторами та мотиваторами створення таких об'єктів є люди, які потребують бачити по-іншому. У Львові цю ініціативу започаткувала Оксана Потимко. Макет Львівського оперного театру створювався приблизно рік. Спочатку одна ІТ-компанія розробила нам цифрову 3D-модель скульптури, опісля ми вже почали працювати над нею вручну. Процес створення таких мініатюр не зупиняється», – розповів Василь Одрехівський, скульптор.

Таких скульптур у Львові є чотири. У 2018 році на просп. Свободи встановили зменшену копію пам’ятника Тарасові Шевченку. Раніше у межах проекту «Львів на долонях» у місті встановили макети Ратуші і Собору св. Юра.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Нагадаємо, у жовтні цього року на площі перед Оперним театром запрацював новий фонтан. Його облаштування профінансував благодійний фонд. Приблизна його вартість 1,5 млн. доларів – понад 28 мільйонів гривень.

Фото Романа Балука



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!