Перед святами поліція Львівщини вилучила з продажу тисячі піротехнічних засобів

1388 0
Перевірки, попереджають правоохоронці, тривають надалі.
Фото: dic.academic

Фото: dic.academic

Перед святами поліція Львівщини вилучила з продажу 2625 одиниць піротехнічних засобів та склала 32 протоколи про адміністративні правопорушення. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області.

Нагадаємо, у Львові з 2015 року заборонено продавати та використовувати феєрверки, салюти і піротехнічні вироби із світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішаним ефектами.

Порушників відповідної ухвали ЛМР притягують до відповідальності за ст.195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 595 до 1700 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

«Непоодинокі випадки, коли використання петард та салютів призводили до каліцтва та навіть смертельних наслідків. Минулого року під час новорічних святкувань на Львівщині було зафіксовано два випадки травмування людей піротехнічними виробами», – кажуть в поліції.

Додамо, саме петарди сполохали коня у центрі Львова, який травмував 15-річну дівчинку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!