Перекриття доріг та обшуки. Як відбувається мобілізація у регіонах росії

1138 0
Представники військкоматів проводять «роз'яснювальну роботу» серед чоловіків щодо кадрової служби в армії рф.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

Головне управління розвідки Міноборони відкрило деталі мобілізації у різних регіонах росії — призов супроводжується обшуками, перекриттями доріг та пошуком «неблагонадійних». Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Розвідники повідомили, що в росії посилюються поліцейські заходи для забезпечення мобілізації — у краснодарському та ставропольському краях, архангельській, волгоградській, воронезькій та ростовській областях звільнено великі приміщення для розміщення мобілізованих, зокрема спортивних об'єктів. Представники військкоматів проводять «роз'яснювальну роботу» серед чоловіків щодо кадрової служби в армії рф.

Читайте також: Мобілізованих у росії відправлять на передову з мінімальною підготовкою, − британська розвідка

Після оголошення мобілізації у краснодарському краю почався побудинковий обхід населення співробітниками поліції для вручення повісток чоловікам призовного віку. Мобілізовані прибувають до темрюцького районного військкомату, формуються в команди і вирушають на доукомплектування частин, які зазнали значних втрат на війні проти України.

Після прибуття до пунктів збору у мобілізованих відбирають усі засоби зв'язку, підготовка у навчальних центрах не проводиться. Для запобігання «безконтрольному» переміщенню чоловіків та максимальному охопленню населення мобілізацією, на трасі А289 біля райцентру темрюк встановили блокпости поліції та військкомату.

Мобілізація в краснодарському краї має масовий характер, близько 30% призваних — це чоловіки, які не мають жодного досвіду військової служби, а офіцерські звання отримали після закінчення військових кафедр у ВНЗ.

Читайте також: Мобілізація в росії. Що це означає для України

У селищі тьоткіне курської області постійно проводяться обшуки в будинках місцевого населення — представники спецслужб рф «заохочують» доносити, намагаючись знайти людей, які спілкуються з українцями і мають знайомих чи родичів в Україні. Внаслідок цього місцеві почали уникати будь-яких розмов як з незнайомими, так і з близькими людьми. Дороги у напрямку райцентру перекрито, а виїзд цивільних заборонено.

У республіці чувашія вже призупинили набір мобілізованих. Керівництво регіону доповіло, що повністю виконало план призову і чекає на наступні накази.

Нагадаємо, президент росії володимир путін оголосив про часткову мобілізацію у росії і «підтримку» фейкових референдумів на захоплених територіях. В Інституті вивчення війни припускають, що росія готується до примусової мобілізації українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції.

Що означає мобілізація росії для України читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!