#Перемога. Для пологового на Раппопорта придбають нові ліжечка і матраци. Фото, відео

30823 2
Для пологового відділення на вул. Раппопорта закуплять нові дитячі ліжечка та матраци. Також у планах лікарні – придбати матраци для післяопераційних палат.

У пологовому відділенні Комунальної 3-ї міської клінічної лікарні, що на вул. Раппопорта, 8, з’явилася цілодобова гаряча вода, нові санітарні кімнати та кнопки для виклику медичного персоналу в палатах. Про це Tvoemisto.tv розповіла Наталія Чередніченко, заступник головного лікаря з медичної роботи Комунальної 3-ї міської клінічної лікарні, куди входить пологове відділення.

За її словами, вже виділено 100 тисяч гривень на придбання дитячих ліжок і матраців. Кошти мають надійти найближчим часом. «Так само плануємо придбати функціональні матраци для післяопераційних палат за спонсорські і благодійні внески, які отримує лікарня», – додала Наталя Чередніченко.

Читайте також: Перинатальний центр у Львові може запрацювати у 2017 році

Вона також нагадала, що віднедавна у пологове відділення подали цілодобову гарячу воду та встановили  кнопки виклику медичного персоналу в палатах для вагітних, у відділенні патології вагітності та у всіх післяпологових палатах.  

Щоправда, до кнопки в деяких палатах все-таки треба встати, бо вони розміщені не біля ліжок, а між ними. Цю ситуацію у відділенні обіцяли виправити, адже кнопки можна легко переклеїти. Сигнал від кнопки виводиться на спеціальний пульт, де засвічується номер палати, з якої надійшов сигнал. За цим стежить акушерка і йде на допомогу жінкам. Раніше акушерку доводилося гучно гукати.

Наталя Чередніченко пояснила, що справді такі поліпшення у пологовому відділені відбулись завдяки активістам, які передали адміністрації лікарні зауваження та побажання породіль. Окрім цього, вона запевнила, що прохання жінок щодо тривалості «теплового ланцюжка» також виконується. «Щодо теплового ланцюжка, то ми звернули увагу всього медичного персоналу, щоб це було відповідно до наказів – дві години після народження дитини».

Читайте також: В яких умовах у Львові народжують дітей: родові, палати. Фото

Також в лікарні пообіцяли активніше дбати про грудне вигодовування. «Ми маємо інструктора з грудного вигодовування, який проводить заняття з вагітними жінками в пологовому відділенні та консультує породіль.  Активісти запропонували свою допомогу, пообіцяли залучати волонтерів, щоб проводити заняття додатково. Йдеться про 2-3-х людей, які матимуть відповідні сертифікати з грудного вигодовування», – розповіла Наталя Чередніченко.

Старша медсестра пологового відділення Катерина Гордон наголошує, що найкращим компліментом для лікарів є слова жінок, які  кажуть, що в пологовому відділенні можна жити: «Це найбільше відчувають жінки в відділенні патології, бо вони перебувають в нас найдовше. Видно, що для них наші умови – це хороший результат нашої праці. Тому хай ідуть до нас народжувати, ми з радістю їх приймаємо і будемо старатися якнайкраще складати для них умови перебування».

Нагадаємо, вперше публічно вимоги та побажання породіль було озвучено під час дискусії з ініціативи платформи «Твоє місто Львів», яка відбулась 24-го жовтня 2016-го року. Активісти, чиновники та лікарі домовились про те, що конкретно треба покращити у пологових будинках міста та області. Тоді активістка Наталія Міхнова назвала 13 проблем пологових будинків Львова та області. Активно до вирішення цих проблем долучилась ГО «Батьки в дії».  

Підготував Петро Ткачишин,
відео: Петро Ткачишин, Анастасія Михалець


Читайте також:
13 Лютого, 2017 16:09
Марія до "Мами" - так то ще дешево у Вас вийшло ;) Дуже вже різні такси...
13 Лютого, 2017 15:41
Мама Ага ще побори менші беріть. Офіційно через касу давайте оплачувати, а то родпакет 850 , лікарю 3000, неонатологу 250, акушерці 500, медикаменти в палату, за довідку, за всяку фігню...і того 9000!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!