Перевізники Львівщини заявили про підвищення плати за проїзд

6330 0
Кажуть, що карантин та податкові навантаження вплинули на ціну.
фото: lvivport.com

фото: lvivport.com

Автотранспортні підприємства переглядають вартість проїзду на автобусних маршрутах приміського та міжміського сполучення в області. Про це повідомляє пресслужба Асоціації перевізників Львівщини.

Читайте також: Коли на Львівщині запустять електронний квиток

Там пояснили, що мінімальна вартість проїзду (тариф у першій зоні до 6 км) зросте до 10 гривень, а тариф на наступні зони зросте залежно від внутрішніх затрат кожного підприємства – на 5-10% від існуючого тарифу станом на 1 серпня 2020 року.

В Асоціації кажуть, що вартість пального на ринку постійно зростає за останній місяць і досягла максимальних розмірів за останній рік. Також зростання розміру мінімальної заробітної плати 1 вересня до 5 тис. гривень суттєво вплинуло на розмір податкового навантаження автотранспортних підприємств в умовах зниження прибутків через карантинні обмеження кількості пасажирів, які одночасно можуть перебувати в салоні автобуса.

Як пояснив Тvoemisto.tv голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, деякі підприємства уже змінили тарифи, як от Сокальське та Самбірське АТП. За його словами, до 20 вересня всі автотраспортні підприємства уже мали б перейти на нові тарифи.

«Точно визначеної дати немає. Цей процес запустили 10 вересня. Думаю, до 20 вересня підприємства перейдуть на нові тарифи. Кожне підприємство, яке обслуговує приміські та міжміські обласні маршрути, розраховує свої можливості і витрати», – прокоментував Іван Велійка.

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

Він також уточнив, що тарифи не регулюються обласною адміністрацією, але в ЛОДА знають про вимушене рішення перевізників переглянути вартість проїзду.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!