Перевізники Львова попередили про колапс в роботі громадського транспорту, якщо не підняти вартість

2820 0
Дефіцит і висока вартість пального може призвести до зупинки громадських перевезень.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівське обласне відділення ВГО «Всеукраїнська Асоціація Автомобільних перевізників» звернулася до міськради щодо збільшення вартості проїзду, інакше громадський автотранспорт може зупинитися через дефіцит і високу вартість пального, повідомляє Львівська міськрада.

Читайте також: Через брак пального на Львівщині скорочують кількість автобусів на обласних маршрутах

«За останні три місяці ціна на пальне зросла від 30 грн за літр до більш, ніж 50 грн. Так, у квітні середня вартість за один літр складала 38 грн, зараз підприємства з перебоями закуповують дизпаливо по 48 грн за літр. Крім того, у зв'язку із скасуванням державного регулювання цін на пальне, експерти прогнозують стрибок ціни до 65-70 грн за літр», – йдеться у листі за підписом голови Львівського обласного відділення  ГО «ВААП» Івана Велійки.

Міські перевізники, які входять до концерну «Екопастранс», наголошують, що «така ситуація може призвести до зупинки громадських перевезень».

Нагадаємо, що на Львівщині вже деякий час спостерігається дефіцит пального через те, що росіяни знищили потужності нафтопереробного заводу і низки нафтобаз. Зокрема, в області перевізники прийняли рішення скоротити кількість транспорту на автобусних маршрутах загального користування. Через це на Львівщині змінюють тариф на проїзд між містами. Зокрема, мінімальний проїзд на приміських та міжміських маршрутах тепер становить 20 грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!