Перевізники у Львові пропонують встановити тариф на проїзд на рівні щонайменше 17 грн

7687 0
В Асоціації перевізників кажуть, що міська рада Львова, як організатор перевезень, не реагує на непрогнозований сплеск цін та дефіцит пального.
Фото: Володимир Караїм

Фото: Володимир Караїм

Асоціація перевізників Львівщини вважає, що необхідно негайно переглянути актуальний тариф на проїзд у громадському транспорту Львова. Сьогодні, щоб забезпечити безперебійну роботу транспорту, він не може бути нижчим 17 гривень. Для порівняння – мінімальна вартість проїзду одного пасажира в автобусах приміського і міжміського сполучення вже становить 20 гривень.

Як пояснюють перевізники, тариф потрібно встановити його на такому рівні, який дозволить автотранспортним підприємствам не тільки купувати пальне, а і виплачувати заробітну плату працівникам, утримувати транспортну інфраструктуру, ремонтувати рухомий склад, сплачувати податки до бюджету. 

Читайте також: Які маршрути у Львові тимчасово не курсують під час воєнного стану

«Уже з квітня цього року перевізники почали «стукати» до влади про необхідність прийняття конкретних рішень, які б забезпечили можливість безперебійної роботи автомобільного громадського транспорту… Подали ряд конкретних пропозицій, які б дозволили організовувати роботу транспорту в складних умовах воєнного стану… На сьогодні ми опинилися в ситуації, коли є два шляхи вирішення: припинити роботу автомобільного громадського транспорту або терміново переглянути чинний тариф», – йдеться в повідомленні.

Перевізники кажуть, що міська рада, як організатор перевезень, не реагує на непрогнозований сплеск цін пального та більше того – його дефіцит. І якщо перший шлях тягне за собою і скорочення робочих місць, позбавлення понад 2000 сімей заробітку, і зростання соціальної напруги в місті через неможливість добиратись до роботи, то другий – на цей час єдино можливий, бо відтермінування прийняття рішення буде згубним.

Читайте також: У Львові курсують автобуси для переселенців. Куди можна доїхати

Водночас, як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, наразі оновленої інформації щодо вартості тарифу на проїзд, немає. Проблему з пальнимм вирішують за допомогою оптимізації роботи громадського транспорту.

Нагадаємо, що від 24 лютого низка маршрутів громадського транспорту у Львові призупинили свою роботу. Деякі автобуси не курсують з метою економії ресурсів, зокрема пального, а також через те, що їх забирають на потреби ЗСУ чи переселенців. Детальніше читайте у новині Тvoemisto.tv..

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!